Mustafa dizide oynamamı istemedi

Güncelleme Tarihi:

Mustafa dizide oynamamı istemedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2010 00:00

Mustafa Sandal’ın eşi olarak ünlenen Emina Sandal, “Lale Devri” dizisiyle oyunculuğa adım attı. Türkçe’si iyi olmadığı için bugüne kadar gelen oyunculuk tekliflerini hep geri çevirmek zorunda kalan Sandal, artık bu sorunu çözmüş görünüyor. Kendisiyle Bodrum’da buluştuk, eşini, oğlu Yaman’ı ve şarkıcılıktan sonra seçtiği yeni mesleği oyunculuğu konuştuk.

Haberin Devamı

EMINA TURKCAN SANDAL FOTOĞRAFLARI

FOTOĞRAFLARLA SANDAL AİLESİ

Bu size gelen ilk oyunculuk teklifi mi?  

- Hayır, daha önce de gelmişti teklifler. 
 
Neden kabul etmediniz onları?

- Çünkü o zaman Türkçe’yi çok iyi bilmiyordum. Ama şimdi daha iyi konuşuyorum, söylenenleri anlıyorum. Ayrıca bu proje çok iyi...

Nasıl bir karakteri canlandıracaksınız “Lale Devri”nde?

- Canlandırdığım karakteri kendime çok yakın hissediyorum. Lale de duygusal bir kız. Küçük şeylerle mutlu oluyor. Ama mutluluğunu gösterme şekli pek bana benzemiyor.

O daha mı ciddi bir tip?

- Evet, kesinlikle...

ÇOCUK GİBİYİM OLGUNLAŞAMADIM

Siz coşkulu ve neşeli biri misinizdir?

- Ben çocuk gibiyimdir. Hâlâ olgunlaşamadım...

O zaman oğlunuz çok şanslı. Onunla birlikte eğlenen, çocuk ruhlu bir annesi var.

- Aynen öyle... Gerçekten onunla birlikte oyun oynuyorum, eğleniyorum. ınsanın içindeki çocuk ruhu hiçbir zaman bırakmaması gerektiğini düşünüyorum. O giderse içimizden, kötü olur. O çocuk ruhumuza sarılmamız şart!

Size dublaj mı yapılacak?

- Evet, yapılacak.

Tuhaf olmaz mı kendini seyrederken başka birinin sesini duymak?

- Aslında Türk’üm, fakat telaffuzum kötü, bunu ben de biliyorum. ınşallah duygusal, güzel, bana yakışan bir ses olur da kendimi izlerken fazla yadırgamam.

KİMSE ŞARKICILIĞIMIN FARKINDA DEĞİL

Daha yolun çok başı diyebilirsiniz belki ama oyunculukta ilerlemek istiyor musunuz?

- Evet, bu işe başladım artık. Aslında sinema filminde oynamak isterim onun da “Lale Devri” gibi bir hikayesi olması lazım.

Romantik filmler mi tercihiniz yani?

- Yok, o anlamda söylemedim. Hikayenin güzel olması açısından... Yoksa bir aksiyon filminde rol almak çok hoşuma gider mesela...

Kendi ülkenizde şarkıcı olarak tanınan birisiniz. Neden burada müzik adına bir şeyler yapmıyorsunuz?

- ıstiyorum aslında ama yine Türkçe’den dolayı zorlanıyorum. Çok güzel bestelerim var, kimse bilmiyor.

E siz yine bestelerinizi yapın, eşiniz Mustafa Sandal da sözleri yazsın, olmaz mı?

- Olabilir ama hiç vakit bulamıyoruz ki... Bu diziye çok emek veriyoruz, ondan dolayı zamanımız az. ınşallah “Lale Devri” çok güzel olacak. Sonra da müzik adına çalışmalar yapacağım. Öncelikle kendi memleketimde (Sırbistan) bir single çıkaracağım. Sonra sıra Türkiye’ye gelecek.

Yıllardan beri şarkıcılık yaptığınızı biliyoruz ama Türkiye’de müzikten önce oyunculuğa başladınız. şarkıcılığınızla ilgili merakları giderin artık!

- Doğru, haklısınız. Sizi dinleyeceğim. Kimse farkında değil şarkıcılığımın.

AİLEM VE İŞİMİ DENGELEMEK ZORUNDAYIM

Oyunculuğa adım atsanız da müzik her zaman “bir numara”nız olarak kalacak, öyle değil mi?


- Evet, o kariyer anlamında hayatımdaki en büyük aşk. Bambaşka bir şey. şarkı söylediğim zaman farklı bir şey yaşıyorum. “Lale Devri” oyunculuk hayatımdaki ilk tecrübe ve rol yapmak gerçekten hoşuma gitti, kendimi iyi hissetmeye başladım. Ama dediğiniz gibi bir numarada her şeye rağmen müzik var.

Bunun dışında günleriniz nasıl geçiyor, hep Yaman’la mı ilgileniyorsunuz?

- Dizi çok zamanımızı alıyor. Ama çok iyi ve başarılı bir iş çıkaracağımızı düşünüyorum. Ondan dolayı yoğunluktan şikayetçi değilim. Zaten çekimler bittiğinde hemen eve koşuyorum. Bir yanda ailem var, diğer yanda işim; bu biraz zor oluyor ama bir şekilde dengelemem lazım.

Mustafa Bey hiç “Özlüyorum seni, çekimlerden fırsat bul da eve gel artık” demiyor mu?

- Mustafa profesyonel olduğu için bu durumları biliyor. O yüzden başlarda benim dizide rol almamı pek istemedi, neler olacağını, ne kadar yoğun çalışacağımı biliyordu. Ama artık kabullenmiş durumda. Beni anlıyor, hatta en büyük desteği de bana o veriyor.

Haberin Devamı

HEYECANLANMAYI 10 YIL ÖNCE BIRAKTIM

İlk oyunculuk tecrübeniz sizi zorluyor mu? Kamera karşısında rol yaparken çok heyecanlanıyor musunuz?


- Yok, heyecanlı değilim. Heyecanlanmayı 10 sene önce bıraktım. Bugüne kadar binlerce konser verdiğim ve her zaman insanların önünde olduğum için heyecan, panik bitti. Sadece daha önce hiç oyunculuk yapmadığım için sonucu merak ettim. Her şey bana bağlı olduğu için ekibi düşündüm, sadece kendimi de değil. Ama şimdi gidişattan gayet memnunum.

Haberin Devamı

https://twitter.com/HurriyetMagazin

http://www.facebook.com/HurriyetMagazin     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!