Mumya Firarda

Güncelleme Tarihi:

Mumya Firarda
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 26, 2002 16:02

Türk sinemasınınson yıllarda çekilen en pahalı ve gösterişli yapımlarından biri olan Mumya Firarda haftanın yeni filmlerinden. Erdal Murat Aktaş'ın ilk yönetmenlik denemesi olan film konusunun yanısıra kalabalık oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Teoman, Nurgül Yeşilçay, Selami Şahin, Nurseli İdiz. Kısacası kadroda son dönemde popüler olan yıldızlardan olmayan yok!

Haberin Devamı

FÄ°LMÄ°N KONUSU

Ahmet, beş kuşak İstanbullu, paşa dedelerine tutkun annesine bir türlü yaranamayan genç bir adamdır. Aile büyüklerinin devlet katındaki başarılı kariyerlerine karşın, profesör annesinin gözünde, bir baltaya sap olamamış, uçarı bir fotoğrafçıdır. Ancak genç adamın yaşamında büyük bir sır gizlidir. O, aslında başarılı bir MİT ajanı.

Fatima ise, dünyaca ünlü Mısırlı bir arkeoloğun kızıdır. Kaybını bir türlü kabullenemediği Türk annesinin ülkesiyle bağlantısını koparmamaya çalışır.

İki gencin yolları, Mısır’daki bin yıllık sığınağından çıkarılıp Türkiye’ye kaçırılan bir mumyanın macerasında kesişir. Ahmet MİT tarafından mumyayı bulmak üzere görevlendiriliyor. Şüpheli şahıs ise Fatima'dır.

FÄ°LMÄ°N KÃœNYESÄ°
Yönetmen: Erdal Murat Aktaş
Senaryo: Haluk Özenç
Oynayanlar: Teoman, Nurgül YeÅŸilçay, Selami Åžahin, Tarık PabuçcuoÄŸlu, Nurseli Ä°diz, Dilek Türker, Ä°lhan ÅžeÅŸen, Åžebnem Dönmez, Hakan Bilgin, Acun Ilıcalı, Tuba Ãœnsal, Taylan Erler, AyÅŸe Hatun Önal, Hakan AltınerÂ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!