Yazın Bunaltıcı Sıcağına İnat: Pembe Soğuk Turp Çorbası

Güncelleme Tarihi:

Yazın Bunaltıcı Sıcağına İnat: Pembe Soğuk Turp Çorbası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 16:48

Sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak, soğuk soğuk tüketebileceğiniz pratik bir lezzet; yoğurtlu pembe soğuk turp çorbası... ‘Yazın çorba içilmez’ diyenleri utandıracak bu tarif, yapımının kolay olması kadar lezzeti ile sizi mest edecek. Değişik tatlar arıyor, hem sağlıklı hem taze olsun istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Haberin Devamı

Malzemeler:

 4 adet kırmızı turp
 1 adet soğan
 2 diş sarımsak
 500 gr yoğurt
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 litre kaynamış su
 1 tutam maydanoz yaprağı
 1 tutam tuz
 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 çay kaşığı pul biber

Tarif:

1- Turpları soyup doğrayın. Zeytinyağı koyduğunuz tencereyi Arçelik Ankastre Ocak’ta ısıtın ve turpları sararıncaya kadar pişirin.
2- Soğanları Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile doğrayın ve sarımsakları ezip tencereye ekleyin. Baharatları ve kaynar suyu ekleyip pişirmeye devam edin.
3- Turplar yumuşayınca ocaktan alın. Arçelik Rose Gold Eternity El Blender’ı ile diş diş hale gelecek şekilde ezin ve soğumaya bırakın.
4- Yoğurdu tuzla karıştırılıp soğuyan turplu harcı ilave edip iyice karıştırın.
5- Çorbanızı Arçelik No Frost Buzdolabı’na alarak iyice soğumasını sağlayın.
6- Çorbanızın üstüne zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak pul biberle motifler yapıp maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

BAKMADAN GEÇME!