GeriMucize Lezzetler Uzak Doğudan Otantik Bir Tarif: Thai Usulü Tavuk
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uzak Doğudan Otantik Bir Tarif: Thai Usulü Tavuk

Uzak Doğudan Otantik Bir Tarif: Thai Usulü Tavuk

Köri soslu tavuk uzun yıllardır hayatımızda, hatta favorilerimizden biri oldu bile. Peki köri turuncusuna bal kabağıyla daha da lezzet katmaya ne dersiniz? Üstelik bu sosu tavukla da birleştirince tadına doyum olmayacak. İşte uzak doğudan gelen otantik tarif: Thai usulü tavuk...

Malzemeler:

 50 gram Hindistancevizi yağı (Dilerseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
 2 adet arpacık soğan
 Bir yemek tabağı dolusu doğranmış bal kabağı
 Bir yemek kaşığı zencefil
 Bir tatlı kaşığı köri
 2 bardak Hindistancevizi sütü
 2 adet tavuk göğsü
 Yarım tatlı kaşığı şeker
 Kişniş

Yapılışı:

1- Hindistancevizi yağını ya da zeytinyağını derin döküm bir tavaya koyun. Arpacık soğanları ekleyip Arçelik Ankastre Ocak’ta rengi dönene kadar kavurun.
2- Balkabağı ve zencefili ekleyerek yağın tadını iyice çekecek şekilde bir süre kavurun.
3- Köri tozunu da ekleyerek yaklaşık 4 dakika balkabağı diriliğini kaybedene kadar iyice karıştırın.
4- Hindistancevizi sütü ve şekeri de ekleyin. Ardından Arçelik Rose Gold Eternity El Blender’ı ile pürüzsüz hale gelene kadar ezin.
5- Tavuk göğüslerini büyükçe doğrayıp başka bir tavada Arçelik Ankastre Ocak’ta birkaç dakika soteleyin.
6- Sotelediğiniz tavukları da bal kabaklı sosa ekleyin. Tavuklar ve bal kabakları özdeşleşene kadar altı kısık bir şekilde 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin.
7- Servis için tabağa alınca üzerini kişnişle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle