GeriTatli Yeni Yıla Özel: Yılbaşı Ağaçlı Mini Kekler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeni Yıla Özel: Yılbaşı Ağaçlı Mini Kekler

Yeni Yıla Özel: Yılbaşı Ağaçlı Mini Kekler

Yeni yıl yaklaşıyor, içimiz kıpır kıpır. Şimdiden yılbaşı gecesini ve misafirlerimize yapacağımız lezzetli tarifleri düşünmeye başladık bile. Sizin için hazırladığımız bu tarifle gece boyu övgüleri kapacaksınız! İşte yılbaşı ağaçlı mini kek tarifi…

Malzemeler:

• 125 g eritilmiş tereyağı
• Yarım su bardağı şeker
• 2 su bardağı un
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı vanilya özütü
• Yarım su bardağı beyaz damla çikolata
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 80 ml süt

Üzeri için:

• 1 su bardağı pudra şeker
• 1-2 yemek kaşığı sıcak su
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 damla yeşil gıda boyası
• Süslemek için; renkli şekerlemeler

Tarif:

1-Yağ ve şekeri Arçelik Multi Şef Profesyobel Mutfak Makinesi’nde iyice çırpın.
2-Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
3-Süt ve vanilya özütünü de ekleyin.
4-Ardından un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyin.
5-Beyaz çikolatayı da ekledikten sonra spatula ile karıştırın.
6-Hamuru yağlanan muffin kalıplarına dökün.
7-Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 35-40 dakika pişirin.
8-Kreması için pudra şekeri, su ve tereyağını Arçelik Rose Gold Eternity Mikser yardımıyla köpük
krema haline getirin.
9-Karışımdan bir miktar ayırın. Ayırdığınız kremaya 2 damla gıda boyası ekleyin spatulayla karıştırın.
10-Pişen ve soğuyan muffinlerin üzerine önce beyaz krema sıkın.
11-Ardından yeşil kremayı sıkma torbasıyla sıkarak çam ağacı şekli verin.
12-Muffinlerin üzerini renkli şekerlemelerle süsleyin.
13-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle