GeriTatli Yaz Aylarında Hafifletir: Yulaflı Şeftalili Tatlı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaz Aylarında Hafifletir: Yulaflı Şeftalili Tatlı

Yaz Aylarında Hafifletir: Yulaflı Şeftalili Tatlı

Sıcak yaz aylarında tatlı krizlerinizi hafif bir tercihle atlatmak istiyorsanız bu tarifimiz tam size göre! Yulaf, meyve ve sağlıklı kremasıyla çok besleyici…

Malzemeler:

• 4 yemek kaşığı yulaf
• 1 adet şeftali
• 1 çay bardağı yaban mersini
• 8-10 adet fındık

Krema için:

• 1 su bardağı çiğ kaju
• 2 tatlı kaşığı eritilmiş Hindistan cevizi yağı
• 1 tatlı kaşığı bal
• 4 damla limon suyu
• 3-4 yemek kaşığı su

Süslemek için;

•Nane

Tarif:

1-Çiğ kajuları su dolu bir kase içerisinde 2-3 saat şişmesi için bekletin.
2-Hindistan cevizi yağını Arçelik Grion Ocak’ta
3-Kajuları süzüp yıkadıktan sonra Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı içerisine alın.
4-Üzerine bal, Hindistan cevizi yağı, limon ve suyu ekleyip doğrayıcıdan geçirin. Kıvamı koyu olursa suyu artırabilirsiniz.
5-Servis bardaklarınızı alın, tabanına hazırladığınız kremadan bir miktar paylaştırın.
6-Üzerine yulaf, yaban mersini, dilimlediğiniz şeftalileri ve fındıkları koyun.
7-Ardından bir kat daha krema koyun.
8-Krema üzerine şeftali ve yaban mersini koyup nane ile süsleyin.
9-Afiyet olsun!

 

 Sponsorlu İçerik

Yorumları Göster
Yorumları Gizle