GeriTatli Yarı Ekmek Yarı Kek: Çikolatalı Muzlu Kek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yarı Ekmek Yarı Kek: Çikolatalı Muzlu Kek

Yarı Ekmek Yarı Kek: Çikolatalı Muzlu Kek

Çikolata ve muzun eşsiz uyumu bu ekmek dokulu kekte birleşti! Yoğunluğu ve tok tutmasından dolayı kahvaltılarda da tüketebileceğiniz bu keki yapmak çok kolay. Üstelik mutfağınızda bekleyen kararmış muzları kullanarak!

Malzemeler:

•3 adet çok olgun muz
•3 orta boy yumurta
•Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
•1 çay kaşığı vanilya özütü
•50 ml süt
•1 su bardağı pudra şekeri
•175 g un
•Yarım çay kaşığı karbonat
•1 tatlı kaşığı kabartma tozu
•4 çorba kaşığı kakao
•100 g çikolata parçası
•Çay kaşığının ucuyla tuz
•Üzeri için; 8-10 dilim muz

Tarif:

1-Derin bir kapta kuru malzemeleri; un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kakaoyu karıştırın. Kenara alın.
2-Olgunlaşmış muzları derin bir kaba alıp Arçelik Rose Gold Eternity El Blender’ıyla püre haline getirin.
3-Muz pürelerine 3 yumurtayı da ekleyip Arçelik Rose Gold Eternity Mikseri’yle karıştırın. Ardından yağı, sütü, vanilyayı ekleyin.
4-Hazırladığınız bu ıslak karışıma kenara aldığınız kuru malzemeleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
5-Son olarak çikolata parçalarını una bulayıp kek karışımına ekleyin.
6-Yağladığınız baton kek kalıbına karışımı dökün. Üzerine muz dilimlerini dizin.
7-180 dereceye ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 45 dakika pişirin.
8-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

 

 

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle