GeriTatli Taze Kremalı Vişneli Kup
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze Kremalı Vişneli Kup

Taze Kremalı Vişneli Kup

Ev yapımı taze kremayla hazırlanan bu vişneli tatlı hem pratik hem de leziz!

Malzemeler:

•1,5 su bardağı vişne
•2 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
•2 yemek kaşığı esmer şeker
•1 yemek kaşığı nişasta
•Yarım su bardağı su

Kreması için;

•200 ml krema
•50 ml kefir

Tarif:

1-Cam bir kavanoza oda sıcaklığındaki 1 paket süt kremasını ve 50 ml kefiri koyun.
2-İyice karıştırın ve kavanozun ağzını temiz bir bezle kapatın.
3-Oda sıcaklığında 18-24 saat bekletin.
4-Ertesi gün krema katılaşmış ve ekşimsi hoş bir tatta tatlı için kullanıma hazır demektir.
5-Vişneli sos için vişneleri tek tek çekirdeklerinden ayırın.
6-Arçelik Grion Ocak’ta ayıkladığınız vişne, bitter çikolata, esmer şeker, nişasta ve suyu bir araya getirip kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
7-Ardından servis kuplarınızın tabanına hazırladığınız kremadan koyup üzerine vişneli sosu ekleyin.
8-Kuplar dolana kadar kat kat aynı işlemi tekrarlayın.
9-Üzerini rendelenmiş çikolata ve vişneyle süsleyip servis edebilirsiniz.
10-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle