GeriTatli Sütlü Tatlıların En Sevileni: Muhallebi Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü Tatlıların En Sevileni: Muhallebi Tarifi

Sütlü Tatlıların En Sevileni: Muhallebi Tarifi

İster tatlı krizine ister aniden gelen misafire… İşte sütlü tatlıların en sevileni hafif mi hafif bir muhallebi tarifi…

Malzemeler:

•1 litre süt
•1 su bardağı toz şeker
•3 yemek kaşığı buğday nişastası
•4 yemek kaşığı un
•1 tatlı kaşığı tereyağı
•2 damla vanilya özütü

Üzeri için;

•Ceviz
•Toz antep fıstığı
•File antep fıstığı

Tarif:

1-Arçelik Ankastre Ocak’ta geniş bir tencereye 5 su bardağı soğuk sütü alın.
2-Üzerine un, nişasta ve toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın ve devamlı karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin.
3-Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
4-İçerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 2 damla vanilya özütünü ekleyin ve Arçelik Rose Gold Eternity Mikser yardımıyla birkaç dakika çırpın.
5-Ardından muhallebinizi servis kaselerine paylaştırın ve soğumaya bırakın.
6-Muhallebilerin üzerini antep fıstığı, ceviz ya da kuru meyvelerle süsleyip soğuk olarak servis yapın.
7-Afiyet olsun!

  Sponsorlu içerik

 

 

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle