Şimdi Tam Zamanı: Çilekli Galette

Güncelleme Tarihi:

Şimdi Tam Zamanı: Çilekli Galette
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2019 15:26

Tazecik çilekler tezgahlarda yerini aldı! Leziz bir çilekli galette yapıp sevdiklerinizin aklını almaya var mısınız?

Haberin Devamı

Malzemeler:

Tabanı için;

• 115 g tereyağı (küp küp doğranmış, buzlukta bekletilmiş)
• 175 g un
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 3 yemek kaşığı soğuk su
• 1 yemek kaşığı soğuk elma sirkesi
• Yarım çay kaşığı tuz

İçi için;

• Yarım kg ayıklanmış çilek
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 1 limon kabuğunun rendesi
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Üzeri için;

• 2 kaşık süt
• 1 kaşık toz şeker

Tarif:

1-Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’nın haznesine un, tuz ve şekeri alın, üzerine soğuk tereyağını ekleyin ve karıştırın.
2-Tereyağı paralandığında su ve sirkeyi ekleyin.
3-Oluşan hamuru bir araya getirin ve streç filme sarıp dinlenmesi için Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırın.
4-Bir kaseye çilekleri doğrayın, üzerine şeker, nişasta, limon kabuğu ve vanilya özütünü ekleyip karıştırın.
5-Dinlendirdiğiniz hamurdan parçalar kopararak merdane yardımıyla tezgah üzerinde yuvarlaklar açın.
6-Hazırladığınız çilekli harçtan hamurun kenarlarında 2-3 santim boşluk kalacak şekilde ortasına yerleştirin. Ardından kalan hamuru meyvenin üzerine kapatın.
7-Hamurun hepsini aynı şekilde yapıp galettelerinizi hazırlayın.
8-Hazırladığınız galettelerin üzerine fırça yardımıyla süt sürüp toz şeker serpin.
9-Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizdiğiniz galetteleri önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Grion Fırın’da 40-45 dakika kontrollü şekilde pişirin.
10-Pişen galettelerinizi Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi ile hazırladığınız kahve eşliğinde servis edin.
11-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!