GeriTatli Onsuz Olmaz: Portakallı Çikolatalı Yılbaşı Keki
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Onsuz Olmaz: Portakallı Çikolatalı Yılbaşı Keki

Onsuz Olmaz: Portakallı Çikolatalı Yılbaşı Keki

Tazecik sıkılmış portakalların nefis kokusu bu kekte kakaoyla birleşti. Yeni yıla bu leziz kekle girmek isteyenleri şöyle alalım…

Malzemeler:

• 1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
• 3 adet yumurta
• 2/3 su bardağı toz şeker
• 1/2 su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 3 su bardağı un
• 2 tatlı kaşığı portakal kabuğunun rendesi
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı vanilya özütü

Sosu için:

• 1,5 su bardağı süt• 50 g bitter çikolata
• 1 yemek kaşığı kakao
• 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı şeker

Tarif:

1-Yumurtaları Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alın ve şeker ile iyice çırpın.
2-Ardından yoğurdu ilave edin, çırpmaya devam edin.
3-Sıvı yağ, vanilya özütü, portakal suyu ve kabuğunu da ekleyip çırpın.
4-Karışıma un ve kabartma tozunu da azar azar ekleyin ve iyice çırpın.
5-Hazırladığınız kek hamurunun yarısını yağlamış kek kalıbına dökün.
6-Diğer yarısına 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip iyice karıştırın ve kek kalıbına dökün.
7-Önceden 180 derecede ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da kontrollü olarak 35-40 dakika pişirin.
8-Sosu için toz şeker, nişasta ve kakaoyu küçük bir sos tenceresinde karıştırın.
9-Karışımı Arçelik Ankastre Ocak’a alın. İçerisine azar azar süt ekleyip yavaş yavaş karıştırarak kıvam aldırın.
10-Ardından ocaktan alın ve Hindistan cevizi yağı ve çikolata parçalarını ekleyip spatula yardımıyla iyice karıştırın.
11-Hazırladığınız sosu soğuyan kekin üzerine gezdirin.
12-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle