GeriTatli Mis Kokulu Kış Kurabiyesi: Portakallı Zencefilli Kurabiye
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mis Kokulu Kış Kurabiyesi: Portakallı Zencefilli Kurabiye

Mis Kokulu Kış Kurabiyesi: Portakallı Zencefilli Kurabiye

Hem yeni yıl ruhuna, hem de kış aylarına uygun tarçınlı zencefilli kurabiyeye portakalla son dokunuşu yaptık. Zencefil, tarçın ve portakalın mükemmel uyumunu tek kurabiyede birleştirdik.

Malzemeler:

• 130 g eritilmiş tereyağı
• 3/4 su bardağı toz şeker
• 1 adet yumurta sarısı
• 3, 5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• Yarım su bardağı pekmez
• Yarım çay bardağı portakal suyu
• 1 tatlı kaşığı toz zencefil
• 1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için;

• Beyaz grazül

Tarif:

1-Şeker ve tereyağını çırpıcı aparatıyla Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde iyice çırpın.
2-Karışıma 1 adet yumurta sarısı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin.
3-Un, kabartma tozu, tarçın ve toz zencefili ekleyip Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’in hamur yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın.
4-Hamur oluştuktan sonra iki parçaya bölüp Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 10 dakika kadar bekletin.
5-Çıkardığınız hamuru Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nin hamur açma aparatının en geniş ayarında açın.
6-Açtığınız hamuru tezgaha alıp yıldızlı kurabiye kalıbı kullanarak parçalar çıkartın.
7-Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serilmiş Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
8-180 dereceye ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin.
9-Pişip soğuyan kurabiyelerinizi beyaz grazül ile süsleyin.
10-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle