GeriTatli Limonlu Kek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu Kek

Limonlu Kek

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Limonlu Kek var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Limonlu Kek | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Limonlu Kek var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

 Kek için:

  • Yumurta ve toz şekeri, bir Arçelik Rose Gold Eternity Mikser yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.
  • Sırasıyla; süt, yağı ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.
  • Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üstünü spatula yardımıyla düzeltin.
  • Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 dere Arçelik Ankastre Fırın’da 40 dakika pişirin.
  • İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin.
  • Afiyet olsun!

 Sponsorlu içerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle