GeriTatli Kuru Portakallı Narlı Güllaç Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru Portakallı Narlı Güllaç Tarifi

Kuru Portakallı Narlı Güllaç Tarifi

Nefis güllaç tarifi yapmak için Ramazan ayını beklemenize gerek yok. Hem hafif hem pratik bu tatlıyı yapmak ise çok kolay!

Malzemeler:

•12 adet güllaç yaprağı
•3 litre süt
•3 su bardağı toz şeker
•1 paket vanilya
•2 su bardağı ceviz içi

Üzeri için;

•9 adet kurutulmuş portakal kabuğu
•4 yemek kaşığı nar kurusu
•4 tatlı kaşığı toz antep fıstığı

Tarif:

1-Sütü Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin.
2-1 paket vanilyayı da sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
3-Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.
4-Cevizi Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da iri olacak şekilde çekin.
5-Güllacı hazırlayacağınız cam kalıbın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin.
6-Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından yerleştirin.
7-Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını güzelce yerleştirin.
8-Güllaç yapraklarının, birkaç dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra üzerine cevizleri dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin.
9-Hazırladığınız güllaçı Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 2 saat bekledikten sonra üzerine kurutulmuş portakalları dizin.
10-Üzerine toz antep fıstığı ve kuru narları serpin.
11-Afiyet olsun!

 

 

 

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle