Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Hamuru için;
• 1 paket tereyağı (250 g)
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• Yarım çay bardağı süt
• 4 su bardağı un
İç harcı için;
• 100 g taze hünnap
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tarçın
• Yarım çay bardağı ceviz
Tarif:
1- İçi için; hünnaplar soyulur, 4-5 parçaya kesilir ve tavaya alınır. Üzerine toz şekeri ilave edilir suyu çekene kadar Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirilir.
2-Ardından tarçın ve ceviz ilave edilir iyice karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
3-Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Mutli Şef’e tereyağı, sıvı yağ, yumurta, süt ve yoğurt koyulur.
4-Multi Şef ile Elde edilen karışıma vanilya, kabartma tozu ve ölçülü olarak azar azar un ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
5-Elde edilen kurabiye hamuru, 3 eşit parçaya bölünüp, beze yapılır.
6-Bezeler merdane yardımı ile ince açılır. Üçgen şeklinde parçalara bölünür.
7-Hamurun geniş kısmına 1 tatlı kaşığı hünnaplı harçtan koyulur. Daha sonra rulo şeklinde sarılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
8-Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
9-Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.
10-Afiyet olsun!