GeriTatli Kat Kat Lezzet: Tiramisu Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kat Kat Lezzet: Tiramisu Tarifi

Kat Kat Lezzet: Tiramisu Tarifi

Kahveli karışımla yumuşatılan nefis kedidili bisküvilerinin mascarpone peyniriyle buluşması misafirlerinizi mest edecek!

Malzemeler:

  • 1 paket uzun kedidili bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için:

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kahve

Kreması için:

•1 adet yumurta sarısı
•Yarım su bardağı şeker
•2 yemek kaşığı un
•2 su bardağı süt
•1 paket vanilya
•200 g mascarpone peyniri

Üzeri için:

•3 tatlı kaşığı kakao
•Çilek

Tarif:

1-Öncelikle tiramisunun kreması için Arçelik Ankastre Ocak’ta orta boy bir tencereye unu, yumurtanın sarısını, şekeri ve vanilyayı koyun.
2-Üzerine sütü azar azar ekleyerek karıştırarak pişirmeye başlayın.
3-Kıvamı iyice koyulaşınca ocaktan alın.
4-İçerisine mascarpone peynirini ekleyin ve Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile yaklaşık 3-4 dakika kadar çırpın.
5-Derin bir kasenin içine su, şeker ve kahveyi alın, iyice karıştırın. 
6-Bisküvileri bu karışıma batırıp kare ya da dikdörtgen borcam içerisine tek kat yan yana dizin.
7-Bisküvilerin üzerine hazırladığınız kremanın yarısını dökün, bir kaşık yardımıyla eşit miktarda dağıtın.
8-Islatılmış bisküvilerin geriye kalanından bir kat daha dizin ve üerini kremanın geriye kalanıyla kaplayın.
9-Tiramisuyu Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 4 saat dinlendirin.
10-Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında dinlenirse çok daha lezzetli olacaktır.
11-Dinlendirdiğiniz tiramisunun üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpip çilek dilimleriyle süsleyin.
12-Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’yle hazırladığınız kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
13-Afiyet olsun!

  Sponsorlu içerik

 

 

 

 

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle