İncirli Karamelli Cheesecake

Güncelleme Tarihi:

İncirli Karamelli Cheesecake
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2019 17:29

Tazecik incir mevsimi geldi! Klasik cheesecake tariflerinden sıkılanlar için mevsimin en güzel meyvesi incir ve karamelli cheesecake hazırladık.

Haberin Devamı

Malzemeler:

•450 g labne peyniri
•3 adet yumurta
•1 su bardağı toz şeker
•2 su bardağı krema
•70 g limon suyu
•1 adet limon kabuğu rendesi
•1 çay kaşığı vanilya özütü

Tabanı için;

•2 paket kakaolu bisküvi
•Yarım tatlı kaşığı tarçın
•115 g tereyağı
•80 g bitter çikolata

Karamel sos için;

•1 su bardağı toz şeker
•2 yemek kaşığı su
•4 damla limon suyu
•50 g tereyağı
•100 ml krema

Üzeri için;

•4 adet taze siyah incir

Tarif:

1-Öncelikle Arçelik Ankastre Ocak’ta tereyağını ve çikolatayı eritin.
2-Kakaolu bisküvileri Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da çekip toz kıvamına getirin.
3-Bisküvilerin üzerine erittiğiniz tereyağını ve tarçını ekleyip harç oluşturun.
4-Yuvarlak kelepçeli bir kalıbın tabanına bu harcı eşit şekilde yayın.
5-Ardından tarifin devamını hazırlarken tabanı Arçelik No Frost Buzdolabı’nda
6-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde labne peyniri ve şekeri çırpmaya başlayın.
7-Yumurtaları da teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
8-Ayrı bir kapta krema, limon suyu, limon kabuğu ve vanilyayı karıştırın ve Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine ekleyin.
9-Tüm malzemeleri bir arada karıştırdıktan sonra buzdolabında dinlendirdiğiniz tabanı çıkarın ve üzerine dökün.
10-Arçelik Ankastre Fırın’ı 160 dereceye açın ve ısıtın.
11-Cheesecake’inizi fırın tepsisinin içine alın ve tepsinin içerisine de bir su bardağı su dökün.
12-Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 1 saat, kenarları hafif kızarıncaya kadar pişirin. 
13-Piştikten sonra soğutun ve dinlenmesi için Arçelik No Frost Buzdolabı’na alın.
14-Karamel sosunu hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir sos kabına alın.
15-Orta ateşte çok az karıştırarak pişirin ve şekerin karamelize olmasını bekleyin.
16-Rengi dönen şeker karışımına soğuk tereyağı ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
17-Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak kremayı ekleyip hızlıca karıştırın.
18-2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
19-Buzdolabından çıkardığınız cheesecake’inizin üzerine karamel sosunu dökün.
20-Taze siyah incirleri de dilimleyip üzerine koyun.
21-Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ile hazırladığınız leziz kahve eşliğinde cheesecake’inizi servis edebilirsiniz.
22-Afiyet olsun!

  Sponsorlu içerik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!