GeriTatli Frambuazlı Çikolatalı Brownie Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Frambuazlı Çikolatalı Brownie Tarifi

Frambuazlı Çikolatalı Brownie Tarifi

Brownie’lere en çok yakışan meyvelerden biridir frambuaz! İncecik çekilmiş fındık ve frambuaz da bu tarifin ününe ün katıyor. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz frambuazı çikolatalı brownie tarifi…

Malzemeler:

•3 adet oda sıcaklığında yumurta
•150 g esmer şeker
•150 g frambuaz
•1 çay bardağı fındık
•1 paket vanilya
•200 g bitter çikolata
•120 g tereyağı
•7 yemek kaşığı un

Üzeri için;

•Frambuaz
•100 g bitter çikolata
•20 g tereyağı

Tarif:

1-Fındığı Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da toz haline getirin.
2-Çikolata ve tereyağını Arçelik Ankastre Ocak’ta benmari usulü eritin ve kenara alın.
3-Çikolataya şeker ve vanilyayı ekleyip, Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile birkaç dakika çırpın.
4-Ardından yumurtaları teker teker ekleyin.
5-Unu da eleyerek ekleyip, spatula ile unu iyice karışıma yedirin.
6-Toz haline getirdiğiniz fındığı ve frambuazları da ekleyip çok kısa spatulayla karıştırın.
7-Fırın kabınızın içerisine pişirme kağıdını yerleştirin ve harcınızı içine boşaltın.
8-Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 30-35 dakika pişirin.
9-Üzerine gezdireceğiniz çikolata sosu için Arçelik Ankastre Ocak’ta çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
10-Pişen brownie’yi dilimleyin.
11-Ardından üzerine erittiğiniz çikolatayı gezdirin ve frambuazlar ile süsleyin.
12-Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde yapacağınız nefis kahve eşliğinde brownie’yi servis edebilirsiniz.
13-Afiyet olsun!

 

 

 

 

 

 

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle