GeriTatli Fıstıklı Sarma Baklava
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fıstıklı Sarma Baklava

Fıstıklı Sarma Baklava

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Fıstıklı Sarma Baklava var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

 

Fıstıklı Sarma Baklava | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Fıstıklı Sarma Baklava var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Malzemeler:

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 2 su bardağı çiğ tuzsuz antep fıstığı
  • 150 ml eritilmiş tereyağı

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu

Tarif:

  1. Şerbet için Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız tencerede su ve toz şekeri kaynatın.
  2. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  3. Tezgaha 1 tane baklavalık yufkayı yayın. Üzerine tereyağı sürün.
  4. 3 kat oluncaya kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  5. Üzerine toz antep fıstığı serpin. Çok ince bir şekilde dürüm şeklinde sarın.
  6. Yağladığınız tepsiye dizin.
  7. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın.
  8. İstediğiniz büyüklüklerde kesin.
  9. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp yağlı kağıt ile üzerini kapatın.
  10. Önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  11. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyin.
  12. Daha sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.
  13. Dinlendirdikten sonra üzerine antep fıstığı serpin ve servis yapın.
  14. Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

Yorumları Göster
Yorumları Gizle