GeriTatli Ev Yapımı Üzümlü Yılbaşı Keki
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev Yapımı Üzümlü Yılbaşı Keki

Ev Yapımı Üzümlü Yılbaşı Keki

Yılın en heyecanlı günü yaklaşıyor! Peki sevdiklerinizle geçireceğiniz yılbaşı sofranızın tatlısı hazır mı? Sizin için hazırladığımız leziz yılbaşı kekinin içerisinde yok yok! Bu üzümlü kek; badem, fındık ve bitter çikolatanın eşsiz uyumuyla birleşti. İşte 2019 yılına tatlı bir giriş yapmanızı sağlayacak üzümlü yılbaşı keki tarifi…

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı badem
  • Yarım su bardağı fındık
  • 80 g bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için:

  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 paket vanilya

Tarif:

  1. Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’ya badem ve fındığı alıp iri kalacak şekilde parçalayın.
  2. Tereyağı ve toz şekeri Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alın iyice çırpın.
  3. Karışıma yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Sıvı yağ ve sütü ekledikten sonra vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ilave ederek karıştırın.
  5. Ardından elediğiniz unu yavaş yavaş karışıma ekleyin.
  6. Son olarak kuru üzümleri, parçaladığınız badem-fındık karışımını ve parça bitter çikolatayı ekleyin.
  7. Karışımı yuvarlak kek kalıbına döküp 180 derecede ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 30-35 dakika pişirin.
  8. Sos malzemelerini bir kaseye alıp Arçelik Rose Gold Eternity Mikser yardımıyla iyice çırpın.
  9. Oda sıcaklığına getirdiğiniz kekin üzerine hazırladığınız sosu dökün.
  10. Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

 

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle