GeriTatli Çikolatalı Renkli Kek Topları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolatalı Renkli Kek Topları

Çikolatalı Renkli Kek Topları

Bu minik çikolatalı kek topları çok leziz! Üstelik hazırlaması da düşündüğünüz kadar zor değil. İşte yanında enfes bir kahveyle sevdiklerinize ikram edebileceğiniz çikolatalı kek topları tarifi…

Malzemeler:

Keki için;

• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı toz şeker
• 6 yemek kaşığı kakao tozu
• 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
• 1/4 çay kaşığı tuz
• 1/2 su bardağı hindistan cevizi yağı
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı saf vanilya özütü

Çikolatalı karışım için;

• 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
• 3/4 su bardağı pudra şekeri
• 1/2 su bardağı kakao
• 2-3 çay kaşığı krema
• 1/2 çay kaşığı vanilya özütü

Üzeri için;

• 200 g bitter çikolata
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Süslemek için;

• Renkli şekerlemeler
• Beyaz çubuklar

Tarif:

1-Öncelikle kek için un, toz şeker, kakao tozu, kabartma tozu ve tuzu derin bir kaseye alıp kaşıkla gelişigüzel karıştırın.
2-Hindistan cevizi yağını, yumurtaları ve vanilya özütünü Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alıp çırpmaya başlayın.
3-İyice çırptıktan sonra üzerine kasede karıştırdığınız kuru malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
4-Ardından karışımı kek kalıbına dökün.
5-Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 25-30 dakika kontrollü şekilde pişirin.
6-Kek piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
7-Çikolata karışımı için tereyağını Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alıp çırpmaya başlayın.
8-Tereyağının üzerine pudra şekeri, kakao, krema ve vanilya özütünü ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın.
9-Soğuyan keki elinizle parçalayarak bu karışımın içerisine ekleyin.
10-Oluşan karışımdan birer yemek kaşığı alarak elinizde yuvarlayın. Ardından çubukları ortasına kadar sokun ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
11-Tüm karışım bitince çikolatalı kek toplarınızı dizdiğiniz tepsiyi Arçelik No Frost Buzdolabı’nda
12-Dış kaplaması için bitter çikolata ve Hindistan cevizi yağını cam bir kaba alın.
13-Arçelik Ankastre Ocak’ta su kaynayan bir tencerenin üzerine cam kaseyi yerleştirin ve benmari usulü eritin.
14-Çikolata sosunu soğutun ve renkli şekerlemelerle birlikte tezgahın üzerine alın.
15-Buzdolabında soğuyan topları hızlıca çikolata sosuna batırın. Ardından her tarafına gelecek şekilde renkli şekerlemelerden serpin.
16-Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi’yle hazırladığınız kahve eşliğinde çikolatalı kek toplarınızı servis edebilirsiniz.
17-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

 

 

 

 

 

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle