GeriTatli Cevizli Tart
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli Tart

Cevizli Tart

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Cevizli Tart var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Cevizli Tart | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Cevizli Tart var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 150 g tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz

 İç dolgusu için

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
  • ¾ su bardağı damla çikolata

 Tarif:

  • Unu Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’ne ekleyin. Üzerine pudra şekeri, tuz ve vanilyayı ilave edin.
  • Ortasını havuz şeklinde açıp yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve 1 yumurta sarısını ekleyip yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan bir kıvamına gelince streç filme sarıp 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
  • Arçelik Ankastre Ocak’a tavayı alıp pudra şeker ve balı iyice karıştırıp, düşük ateşte karamelize edin.
  • Kremayı ekleyip hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine iri kırılmış ceviz içini ekleyip karıştırın. Bir kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru buzdolabından çıkarın. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru merdane yardımıyla tart kalıbı büyüklüğüne göre açıp kenarları yüksek olacak şekilde kalıba yerleştirin.
  • Üzerini yağlı kağıt ile kapatarak önceden ısıtılmış 160 derece Arçelik Ankastre Fırın’da 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp yağlı kağıdı üzerinden alın cevizli harcı yayın. Damla çikolata serpin. Tekrar sıcak fırına verip 8 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın.
  • Afiyet olsun!

 Sponsorlu içerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle