GeriTatli Balkabaklı Magnolia
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Balkabaklı Magnolia

Balkabaklı Magnolia

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Balkabaklı Magnolia var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Balkabaklı Magnolia | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Balkabaklı Magnolia var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Malzemeler;

 Balkabağı katmanı:

  • 450 g kabak püresi olabilir
  • 5 çorba kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı zencefil
  • 1/8 çay kaşığı karanfil
  • 2 çorba kaşığı ağır krema

 Muhallebi katmanı:

  • 1 litre süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya

 Cevizli katman:

  • 3/4 bardak parçalanmış ceviz
  • 3/4 bardak parçalanmış tam buğday bisküvi

 

Tarif:

  • Doğranmış kabaklar Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlanır, Arçelik Rose Gold Eternity El Blenderı’yla üstünden geçilir püre yapılır.
  • Tarçın ve esmer şeker eklenir.
  • Ocağa muhallebi malzemeleri alınır. 1 litre süt, toz şeker, un, nişasta yumurta sarısı eklenir iyice karıştırılır. Ardından Arçelik Ankastre Ocak açılır pişirilir. Kıvam alınca kapatılır soğuması beklenir, vanilya ve krema da eklenir karıştırılır.
  • Ardından ceviz ve bisküviler Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da çekilir.
  • Servis bardağına önce bir iki yemek kaşığı cevizli karışım sonra balkabağı sonra muhallebi dökülür, aynı işlem tekrarlanır.
  • Afiyet olsun!

 Sponsorlu içerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle