GeriMucize Lezzetler Serin Serin: Karpuz Gazpacho
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Serin Serin: Karpuz Gazpacho

Serin Serin: Karpuz Gazpacho

Havalar iyice ısınmaya başladı, karpuzlar da tezgahlarda yerini aldı. Dünyaca ünlü soğuk gazpacho çorbasını yazın en sevilen meyvesi karpuzla yapmaya ne dersiniz? Bu lezzet içinizi ferahlatacak, farklı sunumuyla da sevdiklerinizi mest edecek. İşte hem pratik hem de orijinal lezzet: karpuz gazpacho tarifi…

Malzemeler:

500 gr karpuz
2 adet orta boy domates
2 adet dolmalık kırmızı biber
4 adet ufak sivri biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 dal frenk soğanı ya da körpe taze soğan

Tarif:

1- Karpuzu ortadan ikiye dikkatlice kesin. İçerisini yemek kaşığıyla boşaltın.
2- Çıkarttığınız karpuzları önce çekirdeklerinden ayıklayın, ardından Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’ya koyun ve sıvı hale gelene kadar çekin. 
3- Ardından saplarından ayırdığınız 4 adet ufak sivri biberi, içini ayıkladığınız 2 adet dolmalık kırmızı biberi, 2 adet domatesi ve limon suyunu atıp çalıştırın. 4- 4- Tüm malzemelerin de sıvı hale geldiğinden emin olun.
5- Karışımın içine 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyin. 
6- Çorbanızı içerisini boşalttığınız karpuzun içerisinde aktarın.
7- Üzerini ince ince doğradığınız frenk soğanları ile süsleyin.
8- Hazırladığınız çorbanızı Arçelik No Frost Buzdolabı’nda soğutup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Serin Serin: Karpuz Gazpacho


Yorumları Göster
Yorumları Gizle