GeriSebze Yemekleri Sarımsaklı Parmesanlı Yer Elması Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsaklı Parmesanlı Yer Elması Tarifi

Sarımsaklı Parmesanlı Yer Elması Tarifi

Fırında patatesi aratmayacak, sarımsak ve parmesanla lezzetlendirdiğimiz bu fırında yer elması tarifimiz sebze yemeklerinizde üst sıralarda yer edecek!

Malzemeler:

*600 g yer elması
*4 diş sarımsak
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tutam maydanoz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tutam muskat rendesi
*2 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı toz parmesan

Tarif:

1-Yer elmalarını iyice yıkayın.
2-Yıkadığınız yer elmalarını kabuklarını soymadan ortadan ikiye ya da üçe bölün.
3-Sarımsakların kabuklarını soyup iyice ezin.
4-Derin bir kasenin içinde zeytinyağı, sarımsak, muskat rendesi, karabiber ve tuzu karıştırın.
5-Ardından doğradığınız yer elmalarını bu karışıma iyice bulayın.
6-Yağlı kağıt serilmiş Arçelik Ankastre Fırın tepsisinin üzerine yer elmalarını aktarın.
7-Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
8-Fırından çıkan yer elmalarının üzerine parmesan ve maydanoz serpip servis edin.
9-Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik

 

 

 

 

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle