GeriSebze Yemekleri Her Öğünde Baş Tacı: Yaz Menemeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Her Öğünde Baş Tacı: Yaz Menemeni

Her Öğünde Baş Tacı: Yaz Menemeni

Tazecik mevsim sebzeleriyle rengarenk bir yaz menemeni yapmaya ne dersiniz? İşte her öğünde sofranın gözdesi olacak sebzeli yaz menemeni tarifi…

Malzemeler:

•1 adet soğan
•3 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 adet kabak
•1 adet domates
•1 adet kırmızı biber
•1 adet sarı biber
•1 adet yumurta
•Dereotu
•Tuz
•Karabiber
•Kırmızı pul biber

Tarif:

1-Soğan, kabak, domates ve biberleri iri iri doğrayın.
2-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız tavaya zeytinyağını koyup ısıtın.
3-Ardından doğradığınız sebzeleri zeytinyağında sotelemeye başlayın.
4-Soğan ve kabaklar diriliğini yitirince tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
5-Sebzelerin üzerine bir adet yumurtayı karıştırmadan göz olacak şekilde bırakın.
6-Yumurtanın beyazı pişince üzerine dereotunu serpin ve ocaktan alın.
7-Arçelik Ekmek Kızartma Makinesi ile kızarttığınız ekmek dilimleri ile sıcak sıcak servis yapın.
8-Afiyet olsun!

  Sponsorlu içerik

 

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle