GeriMucize Lezzetler Sarıp Sarmalayan Lezzetler: Patlıcan, Havuç ve Kabak Ruloları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarıp Sarmalayan Lezzetler: Patlıcan, Havuç ve Kabak Ruloları

Sarıp Sarmalayan Lezzetler: Patlıcan, Havuç ve Kabak Ruloları

Sofralarınıza eşlik edecek nefis bir aperitif önerimiz var! Patlıcanın kaşar ve domatesle olan eşsiz uyumu, havuç, yoğurt ve dereotu birlikteliğinin muhteşem görünümü, kabak, keçi peyniri, kurutulmuş domates ve fesleğenin harika tadı herkesin midesinde şenlik havası yaratıyor! İşte sebzelerin tadına doyamayacağınız nefis tarifler...

1. Domates Soslu Kaşarlı Patlıcan Ruloları

Malzemeler:

 2 patlıcan
 3 yemek kaşığı zeytinyağı

İçi için;

 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Domates sosu için;

 3 orta boy domates
 1 diş sarımsak
 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 çay kaşığı tuz

Tarif:

1. Patlıcanları orta kalınlıkta uzunlamasına doğradıktan sonra tuzlu suda biraz bekletin.
2. Arçelik Ankastre Fırın'ı önceden 230 derecede ısıtın.
3. Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın ve patlıcanları dizin, yaklaşık 20 dakika pişirin.
4. Domatesleri ortadan ikiye kesin ve içini Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’da rendeleyin.
5. Sarımsağı ezdikten sonra zeytinyağında Arçelik Ankastre Ocak'ta kavurun.
6. Rendelediğiniz domatesi, tuzu ve karabiberi üzerine ilave ederek kıvamı koyulaşana dek kavurun.
7. Seramik bir kaba hazırladığınız domates sosunu yayın.
8. Pişen patlıcan dilimlerini dizin, ve içini rendelediğiniz kaşar ile doldurarak rulo halinde sarın.
9. Rulo haline getirdiğiniz patlıcanları domates sosu içine oturtun.
10. Üzerlerine biraz kaşar rendesi serpiştirin.
11. Arçelik Ankastre Fırın'ı 210 dereceye düşürün ve kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 8 dakika pişirin.
12. Harika uyum, afiyet olsun!

2. Yoğurtlu Havuçlu Rulolar

Sarıp Sarmalayan Lezzetler: Patlıcan, Havuç ve Kabak Ruloları

Malzemeler:

 2 adet uzun iri havuç
 2 çay bardağı lor peyniri
 1 çay bardağı yoğurt
 Pul biber
 Kekik
 Dereotu

Tarif:

1. Havuçların kabuklarını soyduktan sonra su dolu tencereye ekleyerek Arçelik Ankastre Ocak'ta haşlayın.
2. Haşlanan havuçları uzunlamasına ince bir şekilde doğrayın.
3. Uzun ve ince doğradığınız havuç dilimlerini daha rahat rulo sarabilmek için ortadan ikiye kesin.
4. Lor peyniri ve yoğurdu biraz pul biber ve kekik ile harmanlayın.
5. Havuç dilimlerine hazırladığınız iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın.
6. Sardığınız havuç rulolarını kürdan ile sabitleyin, dereotu ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!

3. Keçi Peynirli, Kuru Domatesli ve Fesleğenli Kabak Ruloları

Sarıp Sarmalayan Lezzetler: Patlıcan, Havuç ve Kabak Ruloları

Malzemeler:

 2 adet kabak
 200 gram keçi peyniri
 Yarım çay bardağı zeytinyağı
 Kurutulmuş domates
 Fesleğen yaprakları

Tarif:

1. Her bir kabağı uzunlamasına 4 dilim halinde kesin.
2. 8 parça haline gelen kabağa bir fırça ile zeytinyağı sürün.
3. Kabakları teflon bir tavaya alarak Arçelik Ankastre Ocak'ta kızartın.
4. Kabaklara sığacak şekilde keçi peynirini dikdörtgen olarak kesin ve dizin.
5. Kuru domatesleri ve fesleğen yapraklarını da yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın.
6. Servise hazır, afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle