GeriMucize Lezzetler Protein Bombası İtalyan Lezzeti: Minestrone Çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Protein Bombası İtalyan Lezzeti: Minestrone Çorbası

Protein Bombası İtalyan Lezzeti: Minestrone Çorbası

Kuru fasulye, kabak, pırasa… Neredeyse her evde bu malzemelerle her hafta en az bir yemek yapılır. Sık sık kullandığımız bu malzemeleri bu sefer İtalya’yı evinize getirmek için kullanıyoruz! İşte İtalya’nın protein bombası “Minestrone çorbası” tarifi…

Malzemeler:

• 1 havuç
• 1 orta boy soğan
• 1 kereviz sapı
• Yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye
• 1 kabak
• 1 pırasa
• Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
• 1.5 litre tavuk suyu
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 avuç ıspanak
• Üzeri için çiğ badem
• 2 diş sarımsak
• Tuz
• Karabiber

Tarif:

1- Kabak, kereviz ve havucu yarım ay şeklinde; soğan ve sarımsağı ise küp küp doğrayın.
2- Pırasayı önce ikiye bölün daha sonra ince ince jülyen doğrayın. Ispanakları da ince ince doğramaya özen gösterin.
3- Zeytinyağını Arçelik Ankastre Ocak’ta ısıttığınız tavaya dökün.
4- Önce sarımsakları, sarımsakların kokusu çıktıktan hemen sonra pırasaları ekleyin ve soteleyin.
5- Havuç ve kerevizi de ekleyerek sotelemeye devam edin.
6- 1.5 litre tavuk suyunu da tencereye ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kabakları ekleyin ve altını kısın.
7- Sebzeler diriliklerini kaybettikten sonra bezelyeyi ve kuru fasulyeyi ekleyin.
8- En son ıspanakları ve tuz-karabiber ikilisini ekleyin.
9- 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
10- Piştikten sonra ateşten alın ve servis yaptığınızda üzerine çiğ badem serpiştirin.
11- İtalyan usulü protein çorbanız hazır, afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle