GeriMucize Lezzetler Hint Usulü Bamya Yemeği
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hint Usulü Bamya Yemeği

Hint Usulü Bamya Yemeği

Bamyaya önyargılı olanlar için dünya mutfağını evinize getiriyoruz! Hem pratik hem de leziz bu tarife bamyayı sevmeyenler bile bayılacak. İşte bol baharatlı Hint usulü bamya tarifi…

Malzemeler:

 250 gram bamya
 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 orta boy soğan
 İki orta boy domates
 Yarım çay kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı sarımsak ezmesi
 Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu
 Yarım çay kaşığı zencefil (taze rendelenmiş)
 1 çay kaşığı pul biber
 Yarım çay kaşığı ‘garam masala’ (Hint baharatı)
 Tuz

Tarif:

1- Bamyaları yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Baş ve uç kısımlarını kestikten sonra yuvarlak şekilde doğrayın.
2- 1,5 yemek kaşığı yağı tavaya koyun bamyaları ekleyip 5-6 dakika Arçelik Ankastre Ocak’ta soteleyin.
3- Sotelediğiniz bamyaları ayrı bir tabağa alın.
4- Aynı tavaya 2 yemek kaşığı yağ daha koyun ve kimyon ekleyin.
5- Kimyon cızırdamaya başladığında soğanları koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun.
6- Zencefil ve sarımsak ezmesini ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
7- Domatesleri ve tuzu da tavaya ekleyin domatesler yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin.
8- Geri kalan tüm baharatları ekleyin ve yemeğe iyice yedirene kadar karıştırın.
9- Yarım su bardağı suyla beraber bamyaları da ekleyin. Malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin.
10- Kapağını kapatın ve düşük ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
11- Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle