GeriHamur İşi Zeytinli Biberiyeli Ekmek Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinli Biberiyeli Ekmek Tarifi

Zeytinli Biberiyeli Ekmek Tarifi

Sevdiklerinizi hazırladığınız kahvaltı sofralarıyla mest ederken bu zeytinli ekmekle gönüllerde taht kurabilirsiniz! Zeytin ve biberiyenin muhteşem aroması bu tarifte birleşti. Üstelik hazırlaması düşündüğünüzden de kolay…

Malzemeler:

Hamuru için;

*1 su bardağı ılık su
*Yarım paket yaş maya
*2 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*100 g siyah zeytin
*1 yemek kaşığı kekik
*2 dal taze biberiye
*2 diş sarımsak
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber

Tarif:

1-Yaş mayayı suyun içerisine ekleyip karıştırın ve 10 dakika bekletin.
2-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine mayalı su karışımını alın ve tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
3-Azar azar unu da ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
4-Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın.
5-Dinlendirdiğiniz hamura kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinlerin yarısını ekleyip yeniden çok kısa yoğurun.
6-Ardından hamuru diktörtgen şeklinde açın ve yağladığınız Arçelik Ankastre Fırın tepsisine yerleştirin.
7-Üzerine kalan zeytinleri dizin ve zeytinyağı sürün.
8-Ardından hamuru 10 dakika daha dinlendirin.
9-200 dereceye ayarlı Arçelik Ankastre Fırın’da 30 dakika pişirin.
10-Taze biberiye yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
11-Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik

 

 

 

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle