GeriHamur İşi Çayın Yanına: Yoğurtlu Poğaça
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çayın Yanına: Yoğurtlu Poğaça

Çayın Yanına: Yoğurtlu Poğaça

Yumuşacık ve kabarık anne poğaçasının tarifini veriyoruz! Çay saatlerinize eşlik edecek bu leziz yoğurtlu poğaçayı yapmak çok kolay.

Malzemeler:

•1 su bardağı ılık su
•1 su bardağı yoğurt
•1 su bardağı sıvı yağ
•2 tatlı kaşığı tuz
•1 paket instant maya
•2 adet yumurta beyazı
•4 yemek kaşığı toz şeker
•5-6 su bardağı un

Üzeri için:

•2 adet yumurta sarısı
•Çörek otu
•Susam

Malzemeler:

1-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesi içine ılık su, toz şeker ve mayayı alın.
2-İyice karıştırıp, üzerini streç folyoyla kapatın ve mayalaması için yaklaşık 8-10 dakika dinlendirin.
3-Köpük köpük olan mayaya yoğurt, sıvı yağ, tuz, yumurta beyazları ve 5 su bardağı unu ekleyip Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nin hamur yoğurma aparatıyla yumuşak kıvamda olacak şekilde yoğurmaya başlayın.
4-Hazırladığınız hamurun üzerini streç filme kaplayın ve mayalanması için yaklaşık yarım saat daha dinlendirin.
5-Dinlenen ve mayalanan hamurdan parçalar kopartıp tezgahta avucunuzla 2 kalın uzun hamurlar yapın.
6-2 hamurun bir ucunu altından geçirin, diğer 3 ucunu da çapraz yönünde alttan geçirip şekil verin.
7-Yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine hazırladığınız tüm poğaçaları dizin.
8-Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin.
9-Ardından dinlenmesi ve yeniden mayalanması için 20 dakika dinlendirin.
10-Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da üzerleri kızarana kadar pişirin.
11-Arçelik Gurme Çay Makinesi ile demlediğiniz çay eşliğinde servis edebilirsiniz.
12-Afiyet olsun!

  Sponsorlu içerik

 

 

 

 

 

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle