GeriMucize Lezzetler Hafif mi Hafif: 3 Sebzeli Pizza Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hafif mi Hafif: 3 Sebzeli Pizza Tarifi

Hafif mi Hafif: 3 Sebzeli Pizza Tarifi

Bu pizzanın hamuru da sosu da tüm malzemeleri sebzeden! Düşük kalori ve karbonhidrat alıp doya doya besleyici pizza yemek isteyenleri şöyle alalım... İşte diyetteyken de gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz karnabahar hamurundan pizza tarifi…

Malzemeler:

• 1 adet orta boy karnabahar
• 1 orta boy kabak
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
• 6-7 dal kuşkonmaz
• Taze fesleğen
• Tuz
• Karabiber

Pizza Sosu;

• 3 yemek kaşığı domates salçası
• 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı acı sos
• Yarım çay bardağı ılık su
• Kekik

Tarif:

1- Karnabaharları sert kısımlarından ayırıp çiçeklerine ayırın. Bol suda yıkayıp kuruladığınız karnabaharlarınızı Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’dan geçirin ve toz hale getirin.
2- Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynar su dolu bir tencereye attığınız karnabaharları kısa süre haşlayın.
3- Tencereden çıkarttığınız karnabaharları baharat, yumurta ve kaşar peyniriyle karıştırın. Hamur haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.
4- Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye karnabahar hamurunu yayın ve yuvarlak olması için şekillendirin.
5- Uğraşmaya gerek bırakmayacak hızlı pizza sosunu hazırlamak için sadece sıcak suyla salça ve acı sosun kıvamını açmanız ve kekik ile zeytinyağını ilave etmeniz yeterli.  
6- Pizza sosunu karnabahar hamuruna ortadan başlayarak yayın. Kenarlarda biraz sossuz alan bırakmayı unutmayın.
7- Üzerine ince ince doğradığınız kabakları ve kuşkonmazları yerleştirin.
8- Arçelik Ankastre Fırın’da 200 derecede 20 dakika kadar pişirin.
9- Fırından çıkardığınız pizzanızın üzerine taze fesleğenleri koyun.

Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle