Fransız Mutfağının Gözdesi: Patlıcan Ratatouille Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Fransız Mutfağının Gözdesi: Patlıcan Ratatouille Tarifi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 16:06

Fransız mutfağından bizim damak zevkimize hiç de yabancı olmayan bir tat... Ratatouille; patlıcan, kabak ve domatesin muhteşem uyumuyla oluşan pratik ve hafif bir lezzet. Evde her an bulunabilecek kolay malzemelerle yapılıyor olması da onu hafif yemek listelerimizde üst sıralara taşıyor. İşte yaz günlerinde hem elinizi hem midenizi yormayacak eşsiz bir tarif…

Haberin Devamı

Malzemeler:

 2 adet orta boy kabak
 2 adet orta boy patlıcan
 2 adet domates
 1 çay bardağı zeytinyağı
 2 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kekik
 3 dal taze biberiye
 1,5 yemek kaşığı domates salçası
 1 su bardağı su (salçalı sosu için)

Üzeri için:

 Yarım çay bardağı zeytinyağı
 Süslemesi için taze soğan ve maydanoz

Tarif:

1- Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince ince ve yuvarlak bir biçimde kesin.
2- Tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar acı suyunun çıkması için bekletin. Ardından suyunu süzdürün.
3- Kabakları ince ince kesin. Domatesleri de aynı boyut ve şekillerde kesin.
4- Tüm sebzeleri bir kabın içine alın. Üzerlerine zeytinyağı, sarımsak rendesi, tuz ve baharatları ilave edin.
5- Sosladığınız sebzeleri tek tek aralarında az boşluk kalacak şekilde dizin.
6- Üzerlerine zeytinyağı ve salçalı su gezdirin.
7- Daha önce 190 dereceye ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
8- Üzeri için Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da maydanozu ve taze soğanı doğrayın ve yemeğin üzerine serpiştirin.
9- Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
10- Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

BAKMADAN GEÇME!