Frambuazlı Pratik Cheesecake

Hürriyet Haber
16.04.2018 - 17:20 | Son Güncelleme:

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde frambuazlı pratik cheesecake var!

Malzemeler:

Tabanı İçin:

3 paket yulaflı bisküvi
100 gram tereyağı
½ su bardağı badem unu

İç Kreması İçin:

3 adet yumurta
• 130 gram şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
100 gram krema
400 gram labne

Üst Sosu İçin:

350 gram frambuaz
50 gram şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 ½ su bardağı su

 

Yapılışı:

Yulaflı bisküvilerinizi Arçelik Eternity El Blender'ından geçirin. Tereyağını eritin. Yulaflı bisküvi, tereyağı ve badem ununu bir kabın içerisine alarak Arçelik Eternity Mikser ile karıştırın. Cheesecake'inizi hazırlayacağınız kabınızın alt tabanına güzelce yayın. Ardından bir bardak yardımıyla iyice yerleştirin. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar Arçelik Eternity Mikser ile çırpın. Ardından un, nişasta, krema ve labneyi de ekleyerek bir kez daha çırpın. Hazırladığınız kremayı cheesecake tabanınızın üzerine yayarak buzlukta 30 dakika kadar bekletin. Frambuaz, şeker, nişasta ve suyu bir tencereye alarakArçelik Ankastre Ocakta 7 dakika boyunca pişirin. Ardından 30 dakika boyunca oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Dinlenen sosunuzu buzluktan çıkardığınız cheesecakein üzerine yayın. Tarifinizi tekrar buzlukta 30 dakika daha tuttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Sponsorlu İçerik

Sayfa Başı