Fıstıklı Caponata Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Fıstıklı Caponata Tarifi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 10:52

.

Haberin Devamı

Malzemeler:

 500 gram patlıcan
 3 adet domates
 1 çay kaşığı tuz
 1 demet fesleğen
 1 adet soğan
 3 diş sarımsak
 Yarım çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
 2 yemek kaşığı çam fıstığı
 1 yemek kaşığı kapari
 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 1/2 çorba kaşığı şeker
 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
 Tuz
 Karabiber

Yapılışı:

1- Patlıcanlar küp küp doğranır tuzlu suda bekletmek üzere kenara alınır. 
2- İnce ince doğranmış soğan ve sarımsak Arçelik Ankastre Ocak’a alınır ve zeytinyağında 2-3 dakika sotelenir.
3- Küp küp doğranmış domates, zeytin, kapari, şeker ve baharatları da ekleyerek 15 dakika pişirilir. 
4- Ayrı bir tavada çam fıstığı yağsız tavada 3 dakika kavrulur. 
5- Ayrı bir tavada zeytinyağı kızdırarak patlıcanlar 3-4 dakika pişirilir. 
6- Patlıcanlar sebzelerin içine eklenerek karıştırılır. Son olarak doğranmış fesleğen, sirke ve çam fıstığı ekleyerek 10 dakika daha pişirilir.
7- Arçelik Eternity Ekmek Kızartma Makinesi’nde ekmekler kızartılır. Kızartılan ekmeklerin üstüne hazırlanan karışımdan paylaştırılır. Üzerlerine çam fıstığı serpilir, fesleğen yapraklarıyla süslenir.

Sponsorlu içerik

BAKMADAN GEÇME!