GeriMucize Lezzetler Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi

Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi

Küçükken annenizin ekmeğin üzerine sürüp sokakta yemeniz için verdiği salçanın tadını marketlerde bulmak zor. Ama evde salça yapmak hiç de zor değil!

Malzemeler:

• 20 kg domates (tercihen armut domates)
• 200 g kaya tuzu
• Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tarif:

1- Domatesleri iyice yıkayın ve Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile doğrayın.
2- Doğradığınız domatesleri kaynatma işlemini yapacağınız tencerelere koyun.
3- Domateslerin hepsinin üzerine gelecek şekilde kaya tuzunuzu tencereye dökün.
4- Tencerelerin kapaklarını kapatarak domatesleri 7-8 saat kadar bekletin.
5- Daha sonra domatesleri süzgeçten geçirerek kabuk ve çekirdeklerinden arındırın.
6- Domateslerin ekşimesini önlemek için alt kısımda kalan suyu ince bir bez ya da tülbent yardımıyla süzün.
7- Bu işlemlerden sonra domateslerden arda kalan pürenin suyunu çekene kadar Arçelik Ankastre Ocak’ta kısık ateşte kaynamasını bekleyin.
8- Kaynadıktan sonra zeytinyağını ekleyin.
9- Altının tutmaması için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Karıştırdığınız kaşığın tahta olmasına özen gösterin. Metal kaşık salçayı sulandıracaktır.
10- Suyunu çekip kıvam kazanan salçanızı sıcakken kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin. Bir gece bu şekilde bekletin.
11- Kullanmaya başladıktan sonra Arçelik No Frost Buzdolabı’nda muhafaza ederek ve zeytinyağı koyarak salçanızın kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

Sponsorlu içerik

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle