GeriEt Yemekleri Sarımsaklı Zencefilli Tavuk Kanatları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsaklı Zencefilli Tavuk Kanatları

Sarımsaklı Zencefilli Tavuk Kanatları

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Sarımsaklı Zencefilli Tavuk Kanatları var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Sarımsaklı Zencefilli Tavuk Kanatları | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Sarımsaklı Zencefilli Tavuk Kanatları var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Malzemeler:

  • 500 g tavuk kanadı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acı biber sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet taze yeşil soğan

      Tarif:

  • Derin bir kase içerisine yeşil soğan hariç sos malzemelerinin hepsi eklenir.
  • İçerisine kanatlar eklenir. İyice karıştırılır.
  • Karışım marine olması için 1-2 saatliğine Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırılır.
  • Marine olan soslu kanat karışımı fırın kabına alınır.
  • Arçelik Ankastre Fırın’da 25-30 dakika kızarana kadar pişirilir.
  • Pişen soslu kanatların üzerine taze yeşil soğan serpilir.
  • Afiyet olsun!

 Sponsorlu içerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle