GeriEt Yemekleri Ayva Dolması
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayva Dolması

Ayva Dolması

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Ayva Dolması var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Ayva Dolması | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Ayva Dolması var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Malzemeler 

  • 3 büyük ayva
  • 500 g kıyma
  • 2 küçük beyaz soğan
  • 2/3 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı hindistancevizi
  • 1/4 çay kaşığı karanfil
  • 3 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 200 ml portakal suyu
  • Taze maydanoz 4-5 sap
  • 1 limon
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Tarif:

  • İlk olarak soğanlar Arçelik Ankastre Ocak’ta 5-6 dakika orta ateşte sotelenir. 
  • Kıyma eklenir ve 3-4 dakika karıştırılır.
  • Ardından kalan malzemeler; tarçın, hindistan cevizi, tuz ve karabiber, çam fıstığı ve kuş üzümü eklenir. 
  • Üzerine portakal suyu eklenir, bir miktar suyunu çekene kadar karıştırılır. Hafif nemli kalınca ocak kapatılır.
  • Ayvalar tam yarıdan kesilir ve içleri boşaltılır. Kararmaması için limon sıkılır.
  • Ayva dolmalarını pişirmek için Arçelik Ankastre Fırın 190 derecede ısıtılır. 
  • Hazırlanan iç harç ayvaların içine doldurulur. Fırın kabının içine yerleştirilir.
  • Kurumaması için tepsinin içerisine bir miktar su ve portakal suyu eklenir.
  • Ardından tepsi folyoyla kaplanır ve 40-45 dakika Arçelik Ankastre Fırın’da pişirilir. 
  • Yarım saat sonra, meyve çatalla delinerek yumuşak olup olmadığı kontrol edilir. 
  • Son 10 dakikasında folyo çıkartılır.
  • Afiyet olsun!

 Sponsorlu içerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle