GeriEt Yemekleri Asya Usulü Tatlı Ekşi Tavuk
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Asya Usulü Tatlı Ekşi Tavuk

Asya Usulü Tatlı Ekşi Tavuk

O, uzak doğu yemekleri arasında belki de en sevdiğimiz yemek; tatlı ekşi soslu tavuk! Restoranlarda sipariş listemizde ilk sıralarda yer alan bu yemeği mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz. Üstelik çok daha sağlıklı ve lezzetli sosuyla beraber!

Malzemeler:

  • 450 g kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı elma sirkesi
  • Yarım çay bardağı ketçap
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

Üzeri için:

  • 1 dal taze yeşil soğan
  • Susam

Tarif:

  1. Sosu için bir kasede tüm sos malzemelerini birleştirin ve Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile çırparak karıştırın. Hazırladığınız karışımını bir kenarda bekletin.
  2. Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız tavanıza sıvı yağı ekleyip ısıtın.
  3. Bir kaseye aldığınız tavukların üzerine bir tutam tuz ve karabiber serpiştirip, iyice harmanlayın.
  4. Mısır nişastasını da ilave edin. Tavukların her tarafını kapladığından emin olun.
  5. Nişastaya bulanmış tavukları tek tek çırpılmış yumurtaya batırıp çıkarın.
  6. Yumurtaya bulanmış tavukları ısıttığınız yağda yüksek ateşte kızartın.
  7. Kızarttığınız tavukları fırın kabına yerleştirin.
  8. Üzerine hazırladığınız sosu döküp Arçelik Ankastre Fırın’a
  9. 170 derecede sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  10. Tatlı ekşi tavuğunuzun üzerine incecik doğradığınız taze soğanları ve susamı serpiştirin.
  11. Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle