GeriMucize Lezzetler Dondurucu Soğuklarda İçinizi Isıtacak 5 Çorba Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurucu Soğuklarda İçinizi Isıtacak 5 Çorba Tarifi

Dondurucu Soğuklarda İçinizi Isıtacak 5 Çorba Tarifi

Havaların soğuması ile birlikte özlediğimiz çorbalar sofralarda yerini almaya başladı. Çorbalar, farklı sebzeleri bir araya getirerek enfes bir lezzet yaratıyor. İşte Türk mutfağının gözdesi, sofraların en gözde başlangıcı olan 4 çorba tarifi… Her kaşıkta içinizi sıcacık yapacak!

1.Süzme Mercimek Çorbası

Malzemeler:
• 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
• 2 su bardağı tavuk suyu
• 2 su bardağı su
• 1 adet orta boy soğan
• 1 adet orta boy patates
• 1 adet orta boy havuç
• 1 yemek kaşığı un
• 1/2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber

Tarif:
1. Patatesin, havucun ve soğanın kabuklarını soyun.
2.Tüm sebzeleri orta kalınlıkta ve büyüklükte doğrayın.
3. Mercimekleri bol suda yıkayın.
4. Bir tencerenin içinde tereyağı ve sıvı yağı eritin.
5. Soğanları ilave edin ve kavurmaya başlayın. Hemen ardından havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
6. Üzerine mercimekleri, tavuk suyu ve suyu ekleyerek kaynatın.
7. Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde Arçelik B-Fit Power Blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
8. Tereyağı ve unu kavurun.
9. Çorbayı yavaşça içine aktarın ve karışımı çorbaya alıştırın.
10. Elde ettiğiniz karışımı çorbanın içine dökün ve karıştırın.
11. Pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirin.

Afiyet olsun!

 2.Yer Elması Çorbası

Dondurucu Soğuklarda İçinizi Isıtacak 5 Çorba Tarifi

Malzemeler:
• 500 gr yer elması
• 4 adet küçük patates
• 1 adet orta boy soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 5 su bardağı su
• 1 su bardağı tavuk suyu
• Tuz
• Karabiber

Tarif:
1. Bir kaba su doldurun ve üzerine limon sıkın. Yer elmalarını soyun ve içine atın.
2. Soğanı soyun ve piyazlık doğrayın.
3. Patatesleri soyduktan sonra iri parçalar halinde doğrayın.
4. Tereyağını ve sıvıyağı tencereye aldıktan sonra soğanları ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.
5. Soğanların üstüne patatesleri ilave ederek en az 2 dakika kavurun.
6. Yer elmasını da tencereye ilave ederek kavurmaya devam edin.
7. Suyu ve et suyunu da ekleyerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin.
8. Pişen sebzelerin üzerine tuz ve karabiber ilave ederek çorbanızı tatlandırın.
9. Çorbayı Arçelik B-Fit Power Blender’dan geçirin ve daha sonra kaynatın.

Afiyet olsun!

 3.Kırmızı Pancar Çorbası

Dondurucu Soğuklarda İçinizi Isıtacak 5 Çorba Tarifi

Malzemeler:
• 2 adet orta boy kırmızı pancar
• 1 adet orta boy patates
• 1 adet iri havuç
• 1 adet orta boy soğan
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1,5 litre su
• Tuz

Yapılışı:
1. Pancar, havuç, soğan ve patatesleri soyun ve istediğiniz boyutta doğrayın.
2. Orta boy bir tencerede zeytinyağını kızdırmaya başlayın.
3. Kızdırdığınız yağa doğradığınız tüm malzemeyi ekleyerek 2-3 dakika kavurun.
4. Pancarlar diğer sebzeleri boyamaya başladığında üzerine 1,5 litre suyu ekleyin.
5. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte sebzeleri pişirin.
6. Pancarlar ve havuçlar yumuşadığı zaman çorbaya tuzu ilave edin ve ocaktan alın.
7. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar Arçelik B-Fit Power Blender’dan geçirin.
8. Daha sonra tekrar ocağa alıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın.

Afiyet olsun!

 4. Brokoli Çorbası

Dondurucu Soğuklarda İçinizi Isıtacak 5 Çorba Tarifi

Malzemeler:
• 600 gr. brokoli
• 1 orta boy kuru soğan
• 1 tablet et bulyon
• 1 adet orta boy patates
• 2 diş sarımsak
• 5-6 su bardağı sıcak su
• Yarım kutu çiğ krema
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Karabiber

Tarif:
1. Brokoliyi yıkayıp parçalara ayırın.
2. Soğan ve patatesi küp küp doğrayın.
3. Sarımsakları havan yardımıyla ezin.
4. Tereyağını tencerede erittikten sonra soğanı tencereye koyun ve pembeleşene kadar kavurun.
5. Patates, brokoli ve sarımsağı da ekleyerek 5-6 dakika daha kavurun.
6. Kavurduğunuz sebzelere su ekleyin.
7. Tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar hepsini haşlayın.
8. Haşlanan sebzelere kremayı da ekleyerek karıştırın.
9. Tüm malzemeler parçalanana kadar Arçelik B-Fit Power Blender’dan geçirin.
10. Blender’dan geçirdiğiniz çorbayı 10 dakika daha kaynatın.
11. Brokoli parçalarıyla kâselerde servisinizi yapın, afiyetle yiyin!

 5.Kremalı Balkabağı Çorbası

Dondurucu Soğuklarda İçinizi Isıtacak 5 Çorba Tarifi

Malzemeler:
• 250 gr. balkabağı
• 1 adet küçük boy havuç
• 1 adet küçük boy soğan
• 1 tatlı kaşığı taze zencefil
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 5 su bardağı su
• Yarım paket krema
• Tuz
• Karabiber
• Muskat

Tarif:
1. Balkabaklarını dilimli almadıysanız, ayırın ve dilimleyin.
2. Soğan ve havucu soyduktan sonra yemeklik doğrayın.
3. Zencefilleri rendeleyin veya küp küp doğrayın.
4. 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye alın.
5. Kabak, soğan ve havuca, bir miktar tuz ilave ederek yaklaşık 2 dakika kavurun.
6. 5 su bardağı su ekleyin ve kabaklar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kaynatın.
7. Yumuşayan kabakları Arçelik B-Fit Power Blender’dan geçirin.
8. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı un ve tereyağını kavurun.
9. Kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alıp kavurduğunuz unu çırparak açın ve tenceredeki çorbaya ilave edin.
10. Kremayı bir kâseye alın.
11. Çorbadan 1 kâse içine alıp iyice çırpın ve tencereye ilave ederek karıştırın.
12. Karabiber, muskat ve zencefili de ekleyip 1 taşım daha kaynatın.
13. Çorbanızı kabak çekirdeği veya ekstra krema ile servis yapın.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle