GeriMucize Lezzetler Cevizli Kadayıflı Muhallebi
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli Kadayıflı Muhallebi

Cevizli Kadayıflı Muhallebi

.

Malzemeler:

400 gram tel kadayıf

• 3 yemek kaşığı tereyağı

• 5 yemek kaşığı şeker

• 1 su bardağı ceviz

• Muhallebisi için;

• 1 litre süt

• 4 yemek kaşığı un

• 3 yemek kaşığı mısır nişastası

• Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker

• 1 yumurta sarısı

• 1 paket krema 200 ml

• 1 paket vanilya

Yapılışı:

1.  Arçelik Ankastre Ocak’ta tereyağı ve toz şeker çok az kavrulur üstüne kadayıflar eklenir.
2. Biraz kavrulduktan sonra cevizler eklenir. Kenara alınır.
3. Muhallebi için tekrar ocakta krema ve vanilya hariç tüm malzemeler tencereye alınır. Telle karıştırılarak pişirilir.
4. Muhallebi soğuduktan sonra kuplara kadayıflardan zemin yapılır üstüne muhallebi koyulur, üstüne tekrar kadayıf eklenir ve cevizle süslenir.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle