Cevizli Kadayıflı Muhallebi

Güncelleme Tarihi:

Cevizli Kadayıflı Muhallebi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 16:40

.

Haberin Devamı

Malzemeler:

400 gram tel kadayıf

• 3 yemek kaşığı tereyağı

• 5 yemek kaşığı şeker

• 1 su bardağı ceviz

• Muhallebisi için;

• 1 litre süt

• 4 yemek kaşığı un

• 3 yemek kaşığı mısır nişastası

• Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker

• 1 yumurta sarısı

• 1 paket krema 200 ml

• 1 paket vanilya

Yapılışı:

1.  Arçelik Ankastre Ocak’ta tereyağı ve toz şeker çok az kavrulur üstüne kadayıflar eklenir.
2. Biraz kavrulduktan sonra cevizler eklenir. Kenara alınır.
3. Muhallebi için tekrar ocakta krema ve vanilya hariç tüm malzemeler tencereye alınır. Telle karıştırılarak pişirilir.
4. Muhallebi soğuduktan sonra kuplara kadayıflardan zemin yapılır üstüne muhallebi koyulur, üstüne tekrar kadayıf eklenir ve cevizle süslenir.

BAKMADAN GEÇME!