GeriMucize Lezzetler Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Profiterolden makarona; kurabiyeden sufleye kadar ağız sulandıran 14 tarifi sizin için bir araya getirdik. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz tatlı tarifleri…

1. İçi Kalpli Kek

Malzemeler:

Kakaolu hamur için;
175 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çay fincanı un
• Yarım yemek kaşığı karbonat
• 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 su bardağı süt
1 fiske tuz
1 paket vanilya

Sade hamur için;
175 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çay fincanı un
Yarım yemek kaşığı karbonat
1 su bardağı süt
1 fiske tuz
1 paket vanilya

Tarif:
1. Öncelikle unu bir kap içerisine eleyin ve üzerine karbonat ile tuzu ekleyip harmanlayın.
2. Derin bir kap içerisinde tereyağı ve toz şekeri Arçelik In Love Mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
3. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
4. Süt ilave edin ve karıştırın.
5. Elde edilen sıvı karışıma unlu karışımı ilave edin ve hafifçe karıştırın.
6. Baton kek kalıbınızı hafifçe yağlayıp unlayın.
7. Hazırlanan sade kek hamurunu baton kek kalıbına boşaltın.
8. Önceden ısıtılmış 170 derece Arçelik Ankastre Fırın'da 30-35 dakika pişirin.
9. Pişen kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve 2 santimden az olacak şekilde dilimleyin.
10. Sade kek dilimlerini küçük veya orta boy kalpli kurabiye kalıbı ile kesin.
11. Kakaolu kek hamurunu hazırlamak için, aynı tarifi kakao ekleyerek hazırlayın.
12. Kekin pişirileceği kalıbı hafifçe yağlayıp unlayın.
13. İçerisine de yaklaşık 3 kaşık kakaolu kek hamurundan dökün.
14. Beyaz kalpli kekleri arada hiç boşluk kalmayacak şekilde sıralayın ve kalıp içerisindeki hamurun üzerine yerleştirin.
15. Kalpli keklerin üzerine kalan kakaolu hamuru dökün.
16. Önceden ısıtılmış 175 derece Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 40 dakika pişirin.
17. Soğuduktan sonra dilimleyin.
18. Dilerseniz üzerine çikolata sosu dökebilir veya meyve dilimleri koyabilirsiniz.

Afiyet olsun!  

2.Kakaolu Muffin

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Malzemeler:
2 yumurta
  1 su bardağı toz şeker
  ¾ su bardağı sıvı yağ
  1 su bardağı süt
  2 su bardağı un
  3 yemek kaşığı kakao
  1 paket kabartma tozu
  1 paket vanilya
  1 limonun kabukları (rendelenmiş)
  1 su bardağı damla çikolata
  Muffin kapları

Tarif:
1. Yumurtaların akını ve sarılarını ayırın.
2. Yumurtanın beyazını 2 dakika boyunca çırpın.
3. Yumurtaların sarılarına şeker ilave edin ve şeker eriyene kadar Arçelik In Love Mikser çırpın.
4. Çırptığınız iki karışımı birleştirin ve iyice karıştırın.
5. Üzerine sıvı yağı ve sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
6. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu bir kaba eleyerek karışımın içerisine ekleyin.
7. Çikolatayı ve limon kabuğu rendesini elde ettiğiniz muffin karışımına ekleyin.
8. Üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde, muffin karışımını muffin kalıplarına dökün.
9. Muffinlerin üzerine damla çikolatalardan ekleyin.
10. Önceden ısıtılmış 180 derece Arçelik Ankastre Fırın'da, üzeri çatlayana dek 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

3.Marmelat Dolgulu Kalp Kurabiye

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Malzemeler:
• 125 gr tereyağı
• 1/2 su bardağı pudra şekeri
• 1 limon kabuğunun rendesi
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yumurtanın akı
• 3 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• Kalpli kurabiye kalıbı (Büyük ve küçük boy)

Arası için;
• İstediğiniz reçel veya marmelat

Üzeri için;
• Pudra şekeri

Tarif:
1. Tereyağını, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini hamur yoğuracağınız kaba alın.
2. Krema kıvamına gelene kadar 4 dakika boyunca Arçelik In Love Mikser yardımı ile çırpın.
3. Çırpmaya devam ederken sıvı yağı da ilave edin.
4. Ardından yumurta akını da ilave edin.
5. Daha sonra tüm malzemeler birbirine karışana dek çırpma işlemine devam edin.
6. Başka bir kaba unu, vanilyayı ve kabartma tozunu süzgeç yardımı ile eleyin.
7. Elemiş olduğunuz unu, karışıma ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
8. Hamuru streç filme sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
9. Hamuru ikiye ayırın. Tezgahın üstüne hafifçe un serpin. Unlu tezgahta hamuru, merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
10. Büyük kalp kalıbı ile kesebildiğiniz kadar kalp şekli elde ettikten sonra ince spatula ile hafif yağlı tepsiye aktarın.
11. Kalan hamur parçalarını ikinci parçaya birleştirip tekrar açın.
12. Kalp şekilleri kesin ve yine tepsiye aktarın.
13. Ufak kalp kalıbı ile de hamurun ortalarını kesip çıkarın.
14. İçi dolu ve boş kalplerin aynı sayıda olmasına dikkat edin.
15. Tüm hamura şekil verildikten sonra, önceden ısıtılmış 160 derecede Arçelik Ankastre Fırın'da 15 dakika pişirin.
16. Soğuduktan sonra kalp kurabiyeye; ortasına çok kenarlara az olacak kadar vişne reçelinden sürün.
17. İçi boş çerçeve şeklinde olan kurabiyeyi üstüne kapatın.
18. Tüm kurabiyeleri birleştirdikten sonra, üzerlerine pudra şekeri serperek vişnenin keyfini çıkarın!

4. Profiterol

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Profiterol topları için;
• 250 ml. su
• 175 gr. un
• Bir çimdik tuz
• 110 gr. tereyağı
• 4-5 adet yumurta

Pastacı Kreması için;
• 500 ml. süt
• 150 gr. toz şeker
• 40 gr. tereyağı
• 5 adet yumurtanın sarısı
• 60 gr. un
• 50 gr. mısır nişastası
• 1 adet vanilya (çubuk)

Üzeri için;
• 200 gr. krema
• 300 gr. bitter çikolata
• Pudra şekeri

Tarif:

Profiterol topları için;
1. Su tereyağı ve tuzu Arçelik Ankastre Ocak'a koyun 
2. Tereyağı eridikten sonra unu ilave ederek spatula ile karıştırın.
3. Soğumaya yakın, içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikser yardımıyla hızlı devirde karıştırın.
4. 4 yumurtayı koyduktan sonra, hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır.
5. Eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın!
6. Hamur mayonez kıvamına geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmayacak şekilde sıkın.
7. Önceden ısıtılmış 190 derece Arçelik Ankastre Fırın'da 15 dakika pişirin.

Krema için;
• Sütü bir tencereye aldıktan sonra içerisine vanilya tohumlarını koyarak ısıtmaya başlayın.
• Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpın.
• Ardından un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.
• Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırın.
• Muhallebi kıvamına getirene dek karıştırın.
• Pastacı kremanızı sıkma torbasına boşaltın.

Birleştirmek için;
• Üzeri için; kremayı ısıtıp kenara alın.
• Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın.
• Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın.
• Servis tabağına aldığınız topların üstüne çikolata sosunu döküp, afiyetle yiyin!

5. Kakaolu Cupcake

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Malzemeler:
• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
• 1 portakalın suyu
• 1 su bardağı damla çikolata
• 2 çorba kaşığı kakao
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• Kırmızı kek kağıtları

Kreması için;
• 2 poşet sade krem şanti
• 1 su bardağı soğuk süt
• Sevgililer gününe özel renkli şekerler

Tarif:
1. Un, kabartma tozu, kakaoyu bir kabın içinde karıştırın.
2. Yumurtalarla şekeri derin bir kabın içinde Arçelik In Love Mikser ile çırpın.
3. Portakal suyu, sıvı yağ, sütlü sirkeli karışımı ve vanilyayı ilave edip bir süre daha çırpın.
4. Portakal kabuklarını, damla çikolataları ve unlu karışımı ekleyip karıştırın.
5. Muffin kalıplarına paylaştırın.
6. 180 derecede ısınmış Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 20 dakika pişirin.
7. Krem şantiyi mikser yardımıyla çırpın ve sıkma torbasına boşaltın.
8. Soğuyunca cupcakelerin üzerine krem şantiyi sıkın.
9. Aldığınız renkli süslemelerle cupcakenizi süsleyin.
10. Kırmızı kek kağıtlarına yerleştirin.

Afiyet olsun!

6. Kalpli Makaronlar

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Malzemeler:

Makaron hamuru için;
• 100 gr. ince çekilmiş şeker
• 50 gr. ince çekilmiş badem
• 2 yumurtanın akı
• 4 çorba kaşığı şeker
• Kırmızı gıda boyası

Çikolatalı krema için;
• 1 paket bitter çikolata
• 1 çay bardağı krema
• 30 gr. tereyağı

Tarif:
1. İnce çekilmiş şekeri ve file bademi Arçelik In Love Mikser yardımıyla alıp ince un kıvamına getirin.
2. Karışımın içine kırmızı gıda boyası ekleyin.
3. Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpük köpük oluncaya kadar beş dakika boyunca çırpın.
4. Mikserin gücünü artırıp 4 çorba kaşığı şekeri azar azar ekleyin. 
5. Bademli karışımı elekten geçirin.
6. Yarısını önceden hazırladığınız yumurta akı karışımına ilave edin.
7. Tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırın.
8. Kalan bademli karışıma ekleyip, mus kıvamında oluncaya kadar karıştırın. 
9. Hamuru sıkma torbasına aktardıktan sonra, kağıt serili fırın tepsisine 2 santimetre aralık olacak şekilde dairesel hareketlerle hamuru sıkın.
10. Birinci tepsiyi 170 dereceye ayarlı Arçelik Ankastre Fırın'da orta rafta pişirin.
11. Fırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı şekilde pişirin.
12. Pişen makaronları soğuması için bekletin. 
13. Soğuduktan sonra kalpli kalıplarla makaronlara bastırın.
14. Tepsiden çıkarıp, iki makaron arasına çikolatalı kremayı sürün.
15. Tost şeklinde kapatın.

Çikolatalı krema için;
• Çikolatalı ganaj için bıçakla kıyılmış bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
• Kremayı ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
• Makaronların arasına çikolatalı karışımdan sürün.
• Bir gün buzdolabında beklettikten sonra aşkla servis edebilirsiniz!

7. Cake Pops

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Kek Malzemeleri:
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 1,5 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 su bardağı tepeleme un

Kekin yapılışı;
• Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 10 dakika çırpın.
• Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edin.
• Yağlanmış kalıba döküp 180 derece fırında pişirin.

Kreması için;
• 2 su bardağı süt
• 1 çay bardağı tozşeker
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 1 paket vanilya
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 kutu krema
• Benmari usulü eritilmiş çikolata
• Uzun çubuklar
• Arzu ettiğiniz süsler

Tarif:
1. Pişen keki Arçelik In Love Doğrayıcı'dan iyice geçirin.
2. Kremanın malzemelerini ocakta iyice pişirin ve kaynayınca kenara alıp mikserle çırparak soğutun.
3. Diğer taraftan kremayı bir kaba alıp çırparak krem şanti haline getirin.
4. Krem şanti haline getirdiğimiz kremamızı soğuyan muhallebimizin içine katıp yine mikserle çırpın.
5. Oluşan hamurdan parçalar kopartıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
6. Yağlı kağıdın üzerine dizin.
7. Erittiğiniz çikolataya çubukların ucunu batırıp top haline getirdiğiniz cake popsları batırın. Fazlasını boş bir yere akıtın.
8. Kuruması ve yapışması için bekleyin.
9. Sonra topları tekrar erittiğiniz çikolataya tamamı ile batırın.
10. Çikolatalar kurumaya başladığında renkli şekerlere batırın.
11. Cake popslar kuruduğu zaman 1 saat buzdolabında bekletin.

8. Revani

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Malzemeler:
• 3 yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı toz şeker
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 2 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Şerbeti için;
• 5 su bardağı toz şeker
• 5 su bardağı su
• Yarım limon

Tarif:
1. Yumurta ve toz şekeri Arçelik In Love Mikser yardımıyla köpürene dek çırpın. 
2. Yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
3. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilavesi ile karıştırıp koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edin.
4. Yuvarlak bir borcam tepsisi içerisine boşaltıp yaydırırın. 
5. Önceden ısıtılmış 200 derece Arçelik Ankastre Fırın'da, revaniyi kızarıncaya kadar pişirin. 
6. Pişen revani keki soğumaya bırakın. 
7. Kalpli kek kalıbınızı revaniye bastırarak kalp şekli elde edin.

Şerbetini hazırlamak için;
• Şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatmaya başlatın.
• Kıvam almaya başlayan şerbetin içerisine limon suyu sıkıp ocaktan alın. 
• Ilımaya başlayan şerbeti, soğuk revani kekinin üzerine dökün. 
• Üzerini bir tepsi ile kapatıp, şerbetini çekmesini bekleyin. 
• Şerbetini çekip iyice soğumuş olan revaninin üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun!

9. Sufle

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Malzemeler:
• 3 adet yumurta
• 80 gram bitter çikolata
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 3 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 çimdik tuz
• 1 paket vanilya
• Kalıpları yağlamak için;
• Tereyağı
• Kakao
• Un

Üzeri için;
• Pudra şekeri

Tarif:
1. Tereyağı ve bitter çikolatayı, kısık ateşte eritin. Eridikten sonra ılınması için bekleyin.
2. Yumurtalara toz şeker ilave ettikten sonra Arçelik In Love Mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.
3. Çırpılmış yumurta karışımına eritilmiş tereyağını ve bitter çikolatayı ekleyin.
4. Elenmiş un, vanilya ve tuzu katın. Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın.
5. Fırın kaplarını öncelikle tereyağı ile yağlayın.
6. Üzerlerine un serpiştirin. Unun fazlasını silkeleyin.
7. Sufle karışımını, kapların üzerinde iki parmak pay kalacak şekilde paylaştırın.
8. Önceden ısıtılmış 200 derece Arçelik Ankastre Fırın'da, sufleleri yaklaşık 8 dakika pişirin.
9. Oda sıcaklığında 1 dakika kadar beklettikten sonra ters çevirerek servis tabağına çıkartın. 
10. Pudra şekeri ilavesi ile servis edin. 
11. Dilerseniz, sufle tabağı renkli soslarla süsleyebilirsiniz.

10. Beze

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Malzemeler:
• 4 adet yumurta akı
• 4 çay bardağı pudra şekeri
• 1 çimdik tuz
• İstediğiniz renk gıda boyaları

Tarif:
1. Yumurta aklarını dikkatli bir şekilde ayırın. Ayırdıktan sonra cam bir karıştırma kabına alın.
2. Yumurta beyazlarına bir çimdik tuz ekleyin ve Arçelik In Love Mikser düşük güçte çırpmaya başlayın.
3. Pudra şekerini azar azar ekleyin.
4. Mikserin gücünü artırarak karışımı 20-25 dakika çırpın.
5. Dilediğiniz renkteki gıda boyalarını, kürdan ucuyla ilave edin. 
6. Karışım katı bir hal almamalı ve parmak aranıza alıp dokunduğunuzda elinize şeker kırıntısı gelmemesi önemli kriterlerdir!
7. Rengarenk dev bir köpük halini alan beze karışımını krema poşetine alın.
8. Arzu ettiğiniz şekildeki ucu, poşetin uç kısmına yerleştirin.
9. Fırın tepsisine yağlı kağıtları açtıktan sonra, bezeleri tepsiye aralıklı olarak sıkın.
10. Önceden ısıtılmış 100 derece Arçelik Ankastre Fırın'da, 90 dakika kadar pişirin. 
11. Düşük ısıda sertleşene kadar pişirdiğiniz bezeleri, ılınana kadar fırında bekletin. 
12. Soğuduktan sonra rengarenk dev köpüklerin mucizesinin keyfini çıkartın!

11. Waffle

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Malzemeler:
• 2 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığına yakın tuz
• Yaklaşık 1,5 su bardağı un
• 1 su bardağından biraz fazla süt
• Çeyrek su bardağı sıvı yağı
• Sürülebilir çikolata
• Portakal
• Muz
• Kivi
• Ceviz, badem, damla çikolata, fıstık, fındık (İstediğiniz herhangi yemiş)

Tarif:
1. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. 
2. Yumurta aklarına vanilya ekleyerek Arçelik In Love Mikser yardımıyla çırpın. 
3. Çırptıktan sonra, yumurta sarıları ve şekeri de çırpın. 
4. Önceden köpürttüğünüz yumurta aklarının içine sütü, sıvı yağ ve kabartma tozunu ekleyin. 
5. Elde ettiğiniz karışımın içine unu yavaşça dökün. 
6. Son olarak karışıma, yumurta sarıları ile hazırladığınız şekerli karışımı ilave edin. 
7. Eğer waffle makineniz yoksa dert etmeyin! Arçelik Tost Makinası'nı iyice kızdırın ve ardından waffle hamurunu dökerek pişirin. 
8. Hamur sıcakken üstüne çikolata sosu sıkın, dilediğiniz meyve ve yemişleri dizin. 
9. Her çatalı aşkla yiyeceksiniz!

12. Limonlu Cheesecake

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Malzemeler:
• 3 paket yulaflı bisküvi
• 90 gram tereyağı

Kreması için;
• 750 gram labne peyniri
• 150 gram krema
• 250 gram mascarpone peyniri
• 280 gram pudra şekeri
• 1 adet yumurta sarısı
• 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
• 1 adet limon suyu

Tarif:
1. Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde kırın. 
2. Kırdıktan sonra Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi mutfak robotunun haznesine aktarın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın.
3. Cheesecake tabanı olarak kullanacağınız yulaf bisküvili hamuru, kelepçeli bir tart kalıbının tabanına yayın. 
4. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
6. Yumurta sarısı ve pudra şekerini ayrı bir kapta Arçelik In Love Mikser yardımıyla çırpın. 
7. Limon kabuklarını rendeleyin.
8. Rendelenmiş limon kabukları ve suyunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
9. Labne peyniri, mascarpone peyniri ve krema eklediğiniz karışımı mikser ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
10. Kelepçeli kek kalıbı tabanında bulunan bisküvi katına üzerine hazırladığınız kremayı eşit oranda yayın.
11. Cheescake’nin üstünü kap veya streç film ile kapatın.
12. En az 5 saat kadar buzdolabında bekletin.
13. Üzerine rendelenmiş limon kabukları serpiştirerek hoş bir görünüm elde edin!

13.Tarçınlı Kalp Kurabiye

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Malzemeler:
• Yarım paket margarin (oda ısısında yumuşamış)
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 2 su bardağına yakın un
• 2 tatlı kaşığı tarçın
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu

Tarif:
1. Pudra şekeri ve margarini bir karıştırma kabına alın.
2. Ardından, pürüzsüz bir kıvam alana kadar Arçelik In Love Mikser yardımıyla çırpın.
3. Üzerine tarçın ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
4. Daha sonra yavaşça un ve kabartma tozunu ekleyin.
5. Ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurun.
6. Bir merdane yardımıyla hamuru açıp, kalp şeklindeki kurabiye kalıplarıyla parçalar çıkarın.
7. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
8. Önceden ısıtılmış 170Arçelik Ankastre Fırın'da derece fırına kurabiyeleri verin.
9. Hafif kızarana kadar pişirin.
10. Piştikten sonra, üzerine ince şeritler halinde çikolata sosu sıkın.
11. Tarçınlı kurabiyelerin keyfini çıkarın!

14. Brownie

Ağız Sulandıran 14 Tatlı Tarifi

Keki için;
• 2 Su bardağı toz şeker
• 4 yumurta
• 1 Paket vanilya
• 1 Paket kabartma tozu
• 200 gr. eritilmiş margarin
• 1 Su bardağı süt
• 50 gr. kakao
• 5 Su bardağı un

Çikolata sosu için;
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı su
• 1,5 yemek kaşığı kakao
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 1,5 yemek kaşığı un

Tarif:
1. Geniş bir kapta şekeri ve yumurtayı köpürene kadar Arçelik In Love Mikser yardımı ile çırpın.
2. Üstüne vanilyayı, kabartma tozunu, margarini, sütü ve kakaoyu da ilave ettikten sonra tekrar çırpın.
3. Yavaş yavaş unu ilave edip iyice karıştırın.
4. Hazır olan kek hamurunu bir cam kalıba dökün.
5. Önceden ısıtılmış 170 derece Arçelik Ankastre Fırın'da yarım saat pişirin.
6. Çikolata sosunu hazırlamak için, sos malzemelerini bir tencereye alıp karıştırın.
7. Daha sonra ocağa koyup kaynamasını bekleyin. Devamlı karıştırın.
8. Kaynayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatın.
9. Kekler soğuduğunda, üstüne şeritler halinde çikolata sosunu aktarın

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle