Mr. Gurme

Güncelleme Tarihi:

Mr. Gurme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2001 01:56

Garaj

Ben Garaj'ı bundan yıllarca önce amcamın sayesinde keşfettim.

Kısa süre önce kaybettiğim amcam profesyonel kumarbazdı. Yaşamını kumar oynayarak kazanırdı ve böyle bir insanı hayal ettiğinizde aklınıza gelebilecek kadar da renkli bir kişiliğe sahipti.

Garaj‘ı ikinci evi haline getirmişti adeta.

Büyük paralar kaybettiği, servetini bir gecede sıfırladığı da olurdu. ancak hiçbir zaman bunu harcamalarına yansıtmadı, sıfırı tükettiği akşamlarda bile Garaj’a gittiğinde olağanüstü bahşişler verdi.

Bir tanesini ben hatırlıyorum. 500 bin liraya yemek yendiği dönemde arabasının kapısını açan çocuğa bir milyon lira bahşiş vermişti. Çocuk neredeyse bayılacaktı.

Anlayacağınız Garaj bende hep güzel hatıraları, sohbetleri çağrıştırır. Onca seneden sonra bir cumartesi akşamı gittik Garaj'a. Orada çalışanların hemen hepsi tanırlar amcamı bunu biliyordum. Garsonlarla arkadaş gibi olmuştu yıllardır.

Ben konuyu açmadım başta. Sadece balık ve salata yiyip birer kadeh de rakı içeceğiz.

Servis herzaman olduğu gibi nazik, profesyonelceydi.

Mekan eskimesine rağmen klasik güzelliğini taşımakta zaten. Servis de mesleğe yıllarını vermiş insanlar tarafından yapılınca bir anda eski günlere dönüveriyorsunuz ister istemez.

Ne yazık ki lüferler bizi fazla mutlu etmedi. Devamlı müşterilerinden olmadığımız için midir nedir, benim Garaj'dan beklediğim, hatırladığım lezzet yoktu balıkta.

Bir şey demedik nazik garsonumuza. Hesabı ödedikten sonra çıkışta amcamı hatırlattım, hemen hatırladılar.

Ve garson bir anda ağzından kaçırıverdi bizi haklı çıkartan cümleyi; ‘Bir dahaki sefere size çok daha güzel balık ikram edeceğim’.

İçimi sıcak hislerle doldurdu bu cümle ilk başta ama sonra da kızdım.

Müşteri ayrımı yapmak yok. Bu en azından Garaj'a yakışmaz.

Evet o gece evden apar topar çıktık. Rezervasyon yaptırmadık, çok şık da değiliz belki ve evet kendimi de tanıtmadım. Ona rağmen sürekli müşteriye yapılan hizmeti, sunulan balığı beklerim. Her yerde beklemem de bunu Garaj'da beklerim.

Bunu bir dost eleştirisi olarak kabul edeceklerini umuyorum.

Garaj'ı ihmal etmeyim. O aslında bir İstanbul klasiği.

Keyfini çıkarın

GARAJ RESTAURANT

Tarabya Yeniköy Caddesi No.30 Sarıyer İstanbul.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!