Mr. Gurme

Güncelleme Tarihi:

Mr. Gurme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2001 02:10

Pera Thai

Pera Thai şu anda güvenlik kuşatması altında bulunan Amerikan konsolosluğunun bulunduğu sokakta. Pera Palas'ı geçip 200 metre kadar yürüdükten sonra sağda.

Thai yemeklerine aşık bir insan olarak son derece heyecanladım o akşam buraya yürürken. ‘Pera Thai’ üç ortak hanım tarafından açılmış. Yuphadee Sawamiwast'ın Kahire'de yanlış hatırlamıyorsam 6 adet Thai restoranı varmış. Neval Gürçay ve Lale Kıyak hanımlarla birlikte bu işe girişmişler. Mutfakta yemekleri pişirenlerin hepsi de Tayland'lı bayanlar.

Ben yemekleri beğendim. Sadece sarmısak ile kızartılmış bütün balık , biraz fazla kurutulmuş gibi geldi bana ama yemeğin bütününden büyük keyif aldım. Doğal olarak baharatı, acısı bol bir mutfak Tayland mutfağı. Dolayısıyla bu tür şeylere duyarlılığı olanlar bence artık o sokaktan bile geçmesinler derim ben.

Son derece sıhhatli bir acısı, baharatı var bu yemeklerin. Ağzınızı, tad alma duygunuzu geçici olarak bile tahrip etmiyor acı ve baharatlar. Sadece güzel bir sıcaklık veriyor içinize.

Hindistan cevizi sütünde yeşil köri soslu tavuk mükemmeldi. Bundan hiç bıkmadan içebilirim hayatım boyunca.

Mönü son derece geniş.

Başlangıçlar arasında fıstık soslu ızgara tavuk satay veya biftek satay dikkatimi çekti.

Çorbalar bölümünde Thai usulü acı karides çorbası ve tavuk ve galangal filizli hindistan cevizli çorba var.

Tabii salatalar da baharatlı. Baharatlı şeffaf noodle salatası, baharatlı ızgara dana eti salatası, zencefilli karışık deniz ürünleri salatası öğle yemekleri için de bence ideal. Tad ve koku saldırısına uğramak istiyorsanız direkt olarak Thai usulü köriler bülümüne geçin mönünün.

Hindistan cevizi sütünde sarı köri soslu tavuk, kırmızı köri soslu, kafir lime yapraklı tavuk veya dana eti, kırmızı köri soslu, yeşil biberli kızarmış ördek. insan yazarken bile acıkıyor yemin ediyorum!

Şeytan diyor ki çık git şimdi oraya ama ne yazık ki zıt fırt gidilecek yer de değil pek çünkü fiyatlar hayli yüksek geldi bana.

Ama herhalde kullanılan malzemeye dikkat edince bu da kaçınılmaz bir sonuç olmalı.

Noodle ve pirinç yemeklerinden de bir kaç örnek vereyim: Zencefil soslu, karides ve kalamarlı çıtır noodle, kızarmış tofu, sebzeli tavuklu şeffaf noodle, zencefil soslu tavuklu ve fıstıklı pirinç.

Geldik spesiyallere. Taze zencefil ile buharda pişmiş bütün balık. Sarımsak ile kızartılmış bütün balıktan fazla memnun kalmadıktan sonra keşke buharda pişirileni yeseymişim dedim kendi kendime.

Sarmısak ve karabiberle hazırlanmış karides, cashew fıstıklı, taze zencefilli ve acı biberli çıtır tavuk. Evet bazı yemekler böyle işte. Mutlaka denenmesi ve imkan varsa da en azından ayda bir kez insanın kendisine ve arkadaşlarına ziyafet sunmak için seçmesi gereken bir mekan burası.

Henüz denemediyseniz hemen harekete geçin.

PERA THAI

‘Kitchen of Bua Khao’

Meşrutiyet Caddesi No.134 Beyoğlu

Tel: (212) 245 5725-26
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!