Modern çariçeler

Güncelleme Tarihi:

Modern çariçeler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

Milyarlarca dolarlık servetleriyle ticaretten futbola kadar her alanda ağırlıklarını hissetiren Rus oligarkların eşleri de moda, sanat ve tasarım dünyasının yeni yıldızları.

Haberin Devamı

ULYANA SERGEYENKO
Yaş: 32
Eşi: Danil Haçaturov
Tahmini mal varlıkları: 2 milyar dolar
Meslek: Model, tasarımcı ve fotoğrafçı. 2011’de kendi moda markasını çıkardı. Aynı yıl kıyafetlerini Paris Haute-Couture Haftası’nda sundu. Defilenin ilk sıraları uluslararası Vogue editörleriyle doluydu.

DARIA ‘DAŞA’ JUKOVA
Yaş: 29
Sevgilisi: Roman Abramoviç
Tahmini malvarlıkları: 12 milyar dolar
Meslek: Modellik ve moda tasarımcısı. 2006’da kendi markası Kova & T’yi kurdu. 2009’dan geçen yıla kadar moda dergisi ‘Pop’un genel yayın yönetmeniydi. Çok sıkı bir sanat koleksiyoneri. İki yıl önce St. Petersburg’daki eski askeri üs Yeni Hollanda Adası’nı bir çağdaş sanat merkezine dönüştürmek için kolları sıvadı.

YELENA GORBUNOVA
Yaş: 42
Sevgilisi: Boris Berezovski
Tahmini malvarlıkları: 1.1. milyar dolar
Meslek: Londra sosyete üyesi/ ev hanımı. 18 yıldır beraber yaşadığı Berezovski’yle iki çocuk sahibi oldu. Lüks giyime merakının yanı sıra İngiltere’de, Surrey’deki 70 hektarlık arazı sahip malikanelerinin yönetimini üstleniyor.

Haberin Devamı

OLGA RODIONOVA
Yaş: 37
Eş: Sergey Rodionov
Tahmini malvarlıkları: Bilinmiyor
Meslek: Model. Helmut Newton ve David LaChapelle gibi dünyanın en meşhur moda fotoğrafçılarına poz veren Rodionova aralarında Playboy’un da bulunduğu çok sayıda dergiye kapak oldu. 2009’da sanat albümü ‘The Book of Olga’da (Olga’nın Kitabı) çıplak fotoğrafları yayınlandı. Olga, Rusya’daki sosyal özgürlük ve hakların da en büyük destekçilerinden. Jude Law, Ashton Kutcher ve Demi Moore gibi isimlerle ortak hayır işi etkinlikleri düzenliyor.

POLINA DERIPASKA
Yaş: 44
Eş: Oleg Deripaska
Tahmini malvarlıkları: 8.8 milyar dolar
Meslek: Kocasına ait medya şirketi Forward Media Group’un yönetim kurulu başkanı. Hem basılı hem online mecralardaki agresif politikalarıyla şirketi hızla büyüttü. 2008’de, Polina’nın başında olduğu medya grubunun bünyesinde aralarında Hello!’nun da bulunduğu çok sayıda dergi ayda bir buçuk milyondan fazla satıyor, yaklaşık 24 milyon dolar ciro yapıyordu.

LEYLA ALİYEV
Yaş: 27
Eş: Emin Agalarov
Tahmini malvarlığı: 1.6 milyar dolar
Meslek: Londra merkezli moda dergisi ‘Bakü’ dergisinin yayın yönetmeni. Ayrıca dedesi adına kurulan Haydar Aliyev Vakfı’nın başkan yardımcılığını yürütüyor, çok sayıda hayır işi etkinliği düzenliyor. Sanata da meraklı. Bu yıl önce Londra, ardından Paris’te sergilenen ‘Fly to Baku’ (Bakü’ye Uçuş) adlı bir sergi organize etti. 21 sanatçınınkiyle beraber kendi eserleri de sergilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!