Moda dünyası bunları konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Moda dünyası bunları konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 00:00

pOTLATCH TİŞÖRTLERİNİ

Esin Volkan Yıldırım tekstil mühendisi. Ekoteks’te çalışıyor. Bir internet sitesi kurdu ve tişört satmaya başladı. Tişörtlerin ismi potlatch tişörtleri... Adresi www.evypot.com. Sloganı "Kaldırımlar senin gibilerle dolu." Şöyle diyor: "Etrafına bir bak. Herkes aynı giyiniyor. Herkesin üzerinde en pahalı markalar. Hangisi gerçek? Hangisi sahte? Farklı ve orijinal olmak için buradasın... Bu siteden alacağın tişört sadece senin ismine üretilecek. Sahtesi asla yapılmayacak." Siteye üye olan herkes beraberinde bir numara alıyor ve bu numara satın aldığı tişörtün sağ üst kısmına işleniyor. Volkan Yıldırım’ın amacı tüketimi körüklemek değil, aksine eleştirip insanları biraz daha bilinçli tüketmeye yönlendirmek. Hatta o gelecekte herkesin yalnızca bu tişörtlerden giymesini ve bununla yetinmesini istiyor.

Ne dersiniz mümkün mü?

KARL’IN BEYAZ YAZINI

Alman tasarımcı Karl Lagerfeld, Paris Moda Haftası’nda kendi markası için yaptığı defilenin finalinde bütün mankenleri beyazlar içinde podyuma çıkardı. Ve bu kadar iddiasız bir renkle ne kadar çok iddialı tasarımlar yapılabileceğini kanıtladı. Kendi de beyaz bir takım elbise giyseydi tadından yenmeyecekti. Ama o her zamanki gibi parmakları kesik eldivenleri ve güneş gözlükleriyle şov yaptı.

ŞAPKALARIN GELİŞİNİ

Geçen kış göz kırpıyordu, bu kış kenardan kenardan kendini gösteriyor, anlaşılan o ki önümüzdeki yaz tamamen geliyor. Şapka modasından bahsediyorum. Christian Lacroix’nın 2008 ilkbahar yaz defilesini izleyenler kıyafetlerden çok şapkalara baktılar. Tasarımcı podyumda 18. yüzyıl havası estirdi. Bazı modellerde türban ve şapka karışımı bir tasarım vardı ama o konuya daha fazla girmek istemiyorum.

KAFASI KÜRKLÜ YELEKLERİ

Kürklü ve kapüşonlu yelekler bu kış çok moda. Hafif serin havalarda gerçekten hayat kurtarıyor. Hálá almadıysanız Ender mağazalarına gitmenizi öneriyorum. Nike, Billabong, Vakko, Quiksilver, Sarar, Adidas, Wrangler, Lee gibi birçok markanın ürünlerini satan Ender’de yeleklerin birçok alternatifi var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!