Moda benim için din gibi, ona taparım

Güncelleme Tarihi:

Moda benim için din gibi, ona taparım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

Anna Dello Russo bir moda ikonu. Uzun yıllar Vogue İtalya’nın moda direktörüydü. Her zaman göz alıcı giyindi. Son yıllarda blog dünyasının da idolü oldu. Son olarak H&M için özel bir aksesuvar koleksiyonu tasarladı. Koleksiyon, 4 Ekim’de dünyayla aynı anda Türkiye’de de satışa sunulacak.

Haberin Devamı

18 yaşında İtalya Vogue dergisinde başladı kariyer yolculuğunuz. O yaşa gelene kadar hamurunuz nasıl yoğruldu? Bu kadar sıra dışı olmanızı neye borçlusunuz?
- Annemle alışverişe çıkmaya başladığımda küçücük bir kızdım ve daha o zaman bile ona alışveriş önerilerinde bulunuyordum. Ergenliğimdeyse daha çok seçenek yaratabilmek için arkadaşlarımdan kıyafet ödünç alırdım. Ancak modayı bir iş olarak görmüyorum; bir yaşam tarzı, tam bir bağımlılık. Din gibi, ben modaya taparım.

Modayı nasıl tanımlarsınız?
- Modanın yatıştırıcı ve tedavi edici fantastik bir dili var. Kendini farklı bir açıdan ifade etmek ve sınırları aşmak için en iyi yol. Hayaller kurduruyor; her zaman kendini keşfetme imkanı yaratıyor. Depresif hissettiğinde giyin, süslen. Kesinlikle daha iyi hissedersin.

Haberin Devamı

Sonradan stil sahibi olunur mu?
- Tabii olunur; tamamıyla moda bilgisiyle alakalı. Trendleri önemseyeceksin ama kendi yolunu seçeceksin.

Onca yıl modanın içinde kal, piş ama git aksesuvarlara takıl! Aksesuvarla ne alıp veremediğiniz var?
- Moda ve tasarımcılara saygım. Tasarımcı olmak eğitim ve tecrübe ister. Aslında ben bir editörüm; tercih yaparım ve aksesuvar kullanma konusunda çok bilgim var. Farklı aksesuvarlar tamamıyla dengeyi ve kıyafetinizin anlamını değiştirebilir. Aksesuvarlar kişisel dokunuşunuzu temsil eder ve kesinlikle eğlencelidir.

Hayatında hiç takı takmamış bir kadın neye benzer?
- Aksesuvar kullanmayan kadın, kişisel dokunuşa sahip olmayan kadındır.

Kendi takılarınızdaki baskın renk altın rengi. Neden?
- Çünkü seviyorum. Renklere ve ışıltılı her objeye aşkım İtalyanlığımın dışa yansıması.

SANSÜRSÜZ YAZIYORUM

Blog dünyasında da bir fenomensiniz...
- Blogum tamamıyla bir eğlence. İnternetin fantastik dilini kullanarak takipçilerimle iletişim kurmanın bir yolu. Mümkün olduğunca sık güncellemeye çalışıyorum. Sansürsüz yazıyorum, kimsenin göstermediğini gösteriyorum. Ciddi emek veriyorum.

H&M gibi geniş kitlelere hitap eden bir markaya özel koleksiyon yapmak size neler hissettiriyor?
- Bu işbirliği için çok heyecanlıyım, çünkü H&M ilk kez bir editörü böyle bir projeye dahil ediyor. Girişken, renkli, eğlenceli ve değerli hissettirecek şeyler tasarladım. Eminin çok iyi satacak. Benim favori parçamsa gold motifli turkuaz bavul. Sihirli kutsal eşya her şeyi taşıyabilir. Böylece en sevdiğin parçaları seyahat ederken yanında götürebilirsin.

Haberin Devamı

Bu projenin sizin için bir de kişisel anlamı var?
- Evet. Bu zorlu işi kabul etmek, güçlü bir şekilde bağlı hissettiğim Japonya’nın yeniden doğuşuna kişisel ve gönülden katkıda bulunmamı sağladı. Aldığım ödemenin bir kısmı, Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nün Japonya şubesine bağışlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!