Milli futbolcuyla ünlü mankenin oğlu fırıncı oldu

Güncelleme Tarihi:

Milli futbolcuyla ünlü mankenin oğlu fırıncı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2010 14:57

Kuruçeşme sahilindeki 21 yıllık Dolce Pastanesi yavruladı, ortaya şirin bir fırın çıktı. Başında da eski mankenlerden Nilgün Ertuğ ile milli futbolcu Şeref Has’ın oğlu Şeref (junior) Has var.

Haberin Devamı

Savaş ÖZBEY

Şeref Has aslında Los Angeles’ta reklamcılık okumuş. Ama çocukluğundan beri içindeki mutfak aşkı ağır basınca reklamcığı atmış bir kenara, İtalya Toscana’daki Rhode School of Cuisine’e gitmiş. Okulun efsane şefi Giancarlo Talerico’ya yalvar yakar yamak olmuş. “Hayatımda bulaşık yıkamamıştım, önce tezgah sildirdiler, iki ay sonra bulaşığa terfi ettim, 6 ay sonra da balık temizlemeye... Fakat sebat ettim, iki senenin sonunda artık şefin asistanı olmuştum” diye anlatıyor o günlerini.

O süre zarfında her türlü ekmek ve Toscana pizzasının inceliklerini kapmış. Türkiye’ye dönüşte birkaç restoranda aşçılık yaptıktan sonra en sonunda annesinin pastanesinin yanında kendi fırınını açmış: Dolce Junior. Sokak simitinden İtalyan ekmeği foccacio’ya, Toscana pizzasından soğuk dürüm sandviç ve kruvasana kadar envai çeşit karbonhidrat...

Haberin Devamı

MAKASLA KESİLEN TOSCANA PİZZASI

Kepekli ve normal dürümden yapılan soğuk sandviçlerin somonlusu ve kaju fıstığından yapılmış humuslu olanı var. Toscana pizzasının ise iki çeşidi var. Karamelize kırmızı soğan, domates sosu, fıstık, üzüm, parmesan peynirli olan pizza makasla kesiliyor ve soğuk da yeniliyor. Enginar kalbi, patates, adaçayı eklenerek yapılan Toscana pizzası ise kesinlikle sıcakken daha lezzetli. Dolce JR.’da hiçbir yerde bulamayacağınız acıbadem sütünden yapılan meyve suları da var. Belçika unu kullanılarak yapılan unlu mamüllerin fiyatları makul. Sokak simidi, fıstıklı, ıspanaklı domatesli simitler 1-3 lira mesela. Foccacio 10, Alman ekmeği dinkelberger 8, sandviçler 8-10 lira. Sipariş üzerine kruvasandan tutun da paskalya çöreğine kadar her şeyi yapıyorlar. (212) 257 72 99.

Çoğunlukla sipariş üzerine butik çalışan Şeref Has hamur işlerini sokakla buluşturmak için Dolce Junior ekmek arabası da tasarladı. Yakında üniversitelerde, parklarda ve maçlarda görebilirsiniz.

Wan-na artık Kanyon’da

Şişhane’de kapanan Wan-na, Kanyon’da tekrar açıldı. Şişhane bu kadar Mersin’ken siz niye tersine gittiniz diye İstanbul Doors Group’un ortaklarından Levent Büyükuğur’a sordum.
- Wan-na’yı eski yerinden taşıma kararı aldığımızda, zaten Beyoğlu-Taksim bölgesi dışında bir lokasyonda yer alma düşüncemiz vardı. Kanyon’daki Hakkasan’ın konumu, mutfağı ve altyapısı Wan-na’ya çok uygundu. Bu bizim için bir nevi şans oldu diyebilirim.

Haberin Devamı

Mekânı Hakkasan’dan Wanna’ya dönüştürmek daha mı zor oldu, yoksa avantaj mı? Ne büyüklükte bir yatırımdan bahsediyoruz?
- Hakkasan, Türkiye’ye gelmiş geçmiş en büyük restoran-bar yatırımı. Dolayısıyla alt yapı ve dekorasyon konusunda dünya çapında bir yer. 7 yıldır Tepebaşı’nda hizmet verdiğimiz Wan-na’yı taşımak için markamıza daha uygun bir mekân bulamazdık. Wan-na’nın da Uzakdoğu mutfağı servis ettiğini düşündüğümüzde Hakkasan mutfağının genel düzeni ve ekipmanları bizim için büyük kolaylık sağladı. Wan-na, gece belli saatten sonra kulüp havasına büründüğü için müzik tesisatında ona uygun yeni düzenlemeler yaptık. 7 aydır çalışıyoruz. 12 Şubat itibariyle de hizmet vermeye başladık.

Haberin Devamı

KANYON ZAMMI YOK

Eski Wan-na’dan ne farkı var?
- Menüye yeni eklemeler oldu. Mönüde danışman şeflerimizle oluşturduğumuz yeni Uzakdoğu tatlarına yer verdik. Tepebaşı’nda iken haftanın 5 günü hizmet veriyorduk, burada haftanın 7 günü hizmet vereceğiz, üstelik saat 17.00’den itibaren. Eskiden olduğu gibi cuma geceleri yine dünyanın sayılı DJ’lerinin performans göstereceği “Wan-na Friday Parties” devam edecek. Ayrıca mimarlarımız özel bir bölüm yarattı. Bu bölümde daha düşük volümde müzik çalacak, dileyen müşterilerimiz burada özel davetler verebilecek.

Mutfak şefi yine Cheng Wang mı?
- Çinli usta Cheng Wang’la birlikte bir de Türk şefimiz var: Talip Çalışkan.
Peki müzikler?
- Müzik tarzı aynı, onu değiştirmeyiz. Ama bazı akşamlar farklı tarzların çalınacağı özel geceler yapmayı da planlıyoruz. DJ’imiz yine Wan-na ve Anjelique’ten tanıdığımız Doğuş Cihan.
Fiyatlara Kanyon zammı gelecek mi?
- Hayır yok öyle bir şey. Fiyatlarımız geçtiğimiz senelerdeki Wan-na fiyatları doğrultusunda. Alınan hizmet ve ambiansa göre çok uygun fiyatlar. Wan-na’da giriş ücreti yok.

Haberin Devamı

Yeni Wan-na’yı perşembe akşamı açan Levent Büyükuğur, 7 aydır çalıştıklarını söylüyor. (212) 353 11 80.

11:11’İ ÇOK BEĞENDİM

Şişhane’de Wan-na’nın eski yerine açılan 11.11 şehrin en popüler mekânlarından oldu. Siz gittiniz mi, nasıl buldunuz?
- Evet gittim tabii. Tepebaşı ve Asmalımescit, gece hayatı sahnesinde en yeni lokasyonlar. 11:11 gibi modern bir kulübün bu lokasyona kolay uyum sağlaması kaçınılmazdı. İşletme anlayışlarını bildiğim bu arkadaşlarımızın açtığı mekânı da çok beğendim. Zevkle gidiyorum.

AVM’ME DOKUNMA!

PAZAR

Biliyorsunuz, alışveriş merkezlerindeki mağazaların pazar günleri kapatılması gündemde. AVM’lere pazar yasağının 81 bin ek işsiz gibi, sayısal maliyetlerini anlatıyor zaten ekonomistler. Fakat kimsenin değinmediği bir de sosyal maliyet var. Birçok genç ve dar gelirli aile için pazar günlerini değerlendirebilecekleri bir meşgale alışveriş merkezleri. Spor salonu yok, park yok, hayvanat bahçesi yok, kulüp-dernek-cemiyet zaten hak getire! Ne yapsın insanlar? Alıyor ailesini ya da buluşuyor arkadaşlarıyla AVM’ye gidiyor. Mesala Cevahir Alışveriş Merkezi’nde insanların at binebildiklerini biliyor muydunuz? Hiçbir şey satın almasalar bile insanlara hafta tatilinde bir değişiklik, kafa dağıtma yöntemi AVM’ye gitmek. Pazar günü bedava tuvalet ya da ücretsiz bebek odasının ne demek olduğunu siz bir de o harçlıksız gençlere ve çocuklu annelere sorun.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Recep İvedik’e karşı

GÜNDÜZ

Zülfü Livaneli’nin yeni filmi Veda’nın fragmanlarını izlediniz mi? Belli ki “Yer Demir Gök Bakır” tadında epik bir Milli Mücadele filmi geliyor. Russell Crowe mu, Kevin Costner mı derken, yönetmen Livaneli Ata’yı Türk oyuncularına teslim etmiş. Her dönemini dört farklı yaşta oyuncu oynuyor. Gişede rekabet edeceği kahraman Recep İvedik olabilir ama umarım Mustafa Kemal de iş yapar. Haftaiçi Meclis’teki kavgayı izlerken düşündüm de, topu topu 550 milletvekilimiz var. Hesapladım, helali hoş olsun, dört maaşım amade... Meclis’te dövüşeceklerine bu filme gitsinler, hanımefendileriyle beraber hepsi benim misafirim. Amaaaa, filmi kimle izlemek istersin derseniz vekiller yerine Can Dündar’ı tercih ederim tabii. Onun yorumunu çok merak ediyorum, hatırlarsınız “Mustafa” filmi fena eleştirilmişti. Öyle de battık böyle... Kabul etse, Dündar’a mısır ve frigo da benden!

Sarhoş kahvaltısı

14 ŞUBAT

Cumartesi gecesi ateşini hiç hız kesmeden Sevgililer Günü’ne bağlamak ister misiniz? İzzet Çapa tüm dünyada salgın haline gelen ‘Sarhoş Kahvaltı Kulübü’nü Türkiye’de ilk kez uyguluyor. Paris Hilton’un meşhur ev partilerinin DJ’i Voodoo, Nişantaşı-Joke College’a aşk büyüsü yapmaya geliyor! Sevgiliniz yoksa da dert etmeyin, belki geceki şanssızlığınızın bacağını gün ışında kıracaksınız. (212) 373 23 00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!