Meyve kürü

Güncelleme Tarihi:

Meyve kürü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Amerikan Rutgers Üniversitesi'nin araştırmacıları besin değeri en yüksek olan meyveleri saptayabilmek için bir araştırma yapmışlar. Sonuçlarına göre birinci sırada kivi yer alıyor. Ortalama iki kivi, günlük C vitaminin tamamını içeriyor. Kiviyi, papaya, kavun, limon, mango, portakal, mandalina, avokado takip ediyor. Araştırmada meyvelerin A, C vitamini, demir, kalsiyum, protein bakımından zengin olup, olmadığı incelendi.
Haberin Devamı

Sağlıklı mönü

Diyet yapamıyor ama sağlıklı beslenmek istiyorsanız, American Health dergisinde yayınlanan örnek bir mönü sizin için: Uyandığınızda bir bardak portakal suyu ve bir tost. Öğlende zengin bir salata ve portakal suyu. Akşam pilav veya makarna. Pişirirken suyuna üçte bir fincan oranında portakal suyu eklemelisiniz.

Kadında diyabet

30 yaşından sonra kadınlar sıklıkla diyabetle karşılaşabiliyorlar. Diyabetin belirtileri arasında, çok fazla susamak, sık sık tuvalete gitmek, aşırı açlık ve yorgunluk hissi, ani kilo kayıpları görülüyor. Çocuklukta ve yetişkinlikte genellikle birinci tip diyabet, 30 yaşından sonra ise ikinci tip diyabet teşhis ediliyor.

Tansiyon tedavisi

Amerika'da hipertansiyon tedavisi ile ilgili 459 kişinin katıldığı bir araştırma yeni tamamlandı. Bu kişiler meyve, sebze, az yağlı süt ürünleri, protein ve lifli besinler yönünden hayli zengin beslendiler. Tuz alımını azaltmadılar, kilo kaybettiler, daha fazla egzersiz yaptılar, potasyum, kalsiyum, folik asit ve magnezyum tabletleri kullandılar. İlaç kullanmaksızın herkesin tansiyonu normaldi.

Kronik hastalıklar

Ömür boyu hasta olacağınızı biliyorsanız yani kronik hastalığınız varsa önce kendinizi sevme-lisiniz. Daha sonra da doktorunuzu. Onunla irtibatınız hiç kesilmemeli. Mutlaka sizin hastalığınızın uzmanı olmalı. Hastalığınızla ilgili bilgileri kütüphanelerden, İnternet'ten öğrenebilir, aynı hastalıktan insanlarla yazışabilir, derneklere katılabilirsiniz. Sakin olmalı ve bu konuda tıbbi yenilikleri takip etmelisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!