Mevlüt Tezel Gladio'yu eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Mevlüt Tezel Gladioyu eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 14:42

Hürriyet yazarı Kurtlar Vadisi Gladio’yu eleştirdi. İşte o yazı:

Haberin Devamı

Gladio kaça çekildi?

Açıkçası “Kurtlar Vadisi: Gladio”dan sinemasal anlamda çok büyük bir beklentim yoktu ama bu kadar da vasat olacağını tahmin etmemiştim.

 

Tamam, Turgut Özal’ın Kürt açılımı çabası, Musul ile Kerkük’ü alıp Kürtler’e federasyon hakkı vermek istediği için zehirlendiği iddiası, Abdullah Öcalan’ın suikast girişimini kimin engellediği, Ergenekon soruşturmasının Gladio ile bağlantısı, Yeni Osmanlıcılık anlayışı, AKP’ye karşı darbe tertibi ve diğerleri...

Hepsi de bugün her kahve köşesinde üzerine türlü türlü komplo teorileri üretilen, Türk halkının her zaman ilgisini çekmiş vatan-millet meselesi konular ama bu kadar da baştan savma, basit anlatılmaz ki...

En kötüsü de, bu konulara dair kamuoyunun bilmediği bir şey söylenmemesi...

Yeni bir şey söylenmiyor, “Kurtlar Vadisi: Pusu”da verilen mesajlardan bir kolaj sunuluyor.

Asıl şaşırtıcı olan ise bir sinema filmi olmasına rağmen “Gladio”daki aksiyon sahnelerinin normal dizideki bir bölümden bile daha sönük olması.
ıskender Büyük elini kolunu sallaya sallaya her yere girip çıkıyor, eski paşaları evinde, tuvalette basıyor, hatta bu da yetmiyor rahmetli Turgut Özal’a bakanlar ve kuvvet komutanlarının yanında fırça çekiyor! PKK karargahını tek başına ortadan kaldırıyor falan...

Tamam, ıskender büyük de bu kadar büyük olmasına hiç gerek yoktu! Bir de ıskender’in çaylak avukatı vardı ki, o konuya hiç girmeyeceğim. Bu kadar m kötü oynanır bir rol!

Biliyorum, bunların hepsi ağır eleştiriler... Peki filmin hiç mi beğendiğim yönü yok? Var. Sadece Musa Uzunlar, sönük senaryoya ve basit diyaloglara rağmen her zamanki gibi muhteşem oynuyor.

Benim asıl merak ettiğim Kurtlar Vadisi ekibinin bu filmi kaça çektiği... 250? 500 bin dolar?

İddia ediyorum, kopya, PR harcamaları çıkarılsa bu filmin maliyeti, Kurtlar Vadisi dizisinin normal bir bölümüne eşdeğer.

Bence Kurtlar Vadisi ekibi bu filme asılmadı. Yoksa böylesine sönük bir senaryo, ucuz aksiyon sahneleri ortaya çıkmazdı. Tıpkı “Muro”da olduğu gibi ekip yine cepten yedi!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!